Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policista roku 2022

ÚSTECKÝ KRAJ – Policisté z Ústeckého kraje slavili úspěchy ve 23. ročníku soutěže Policista roku 2022. 

V pátek 19. května 2023 se v prostorách Španělského sálu na Pražském hradě uskutečnilo slavnostní vyhlášení prestižní soutěže Policista roku 2022. Ocenění byla udělována těm policistům a občanským zaměstnancům, kteří se v uplynulém roce vyznamenali při plnění služebních povinností nebo jiným způsobem přispěli k fungování a prestiži našeho sboru.

Policista roku se traduje již od roku 2000, kdy jsou každoročně nominovány desítky policistů a občanských zaměstnanců v rámci krajských ředitelství policie a následně oceněni ti nejlepší z nich. Do republikového kola byli nominováni nejlepší z celé České republiky a Etická komise Policie České republiky vyhodnotila nominace pro policejního prezidenta.

V nejprestižnější kategorii Policista roku 2022 se na 2. místě umístil kapitán Josef Kinař. Jmenovaný je kriminalista na 1. oddělení odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování krajského ředitelství. Jeho předností jsou zkušenosti v problematice toxi, ale zásadnější je jeho univerzálnost a použitelnost i na jiných liniích. Extrémní pracovní nasazení, maximální připravenost, komunikativnost, ochota pomoci a empatie je krátký výčet jeho charakterových vlastností. Josef Kinař je policistou tělem i duší a jeho přítomnost má obrovský vliv na pozitivní klima celého oddělení.

Obrovským úspěchem bylo 1. místo v kategorii Sportovec roku 2022, které obsadila nadpraporčice Jarmila Sobecká Halířová. Od roku 2003 se věnuje musherskému sportu, konkrétně canicrossu. První psy si na závody půjčovala, poté si pořídila štěně evropského saňového psa. V roce 2005 se poprvé zúčastnila zahraniční akce a o tři roky později již byla mistryní Evropy. Od té doby sbírá úspěchy po celé Evropě a je ikonou v musherském sportu. Všichni jí určitě budeme držet pěsti na světových policejních a hasičských hrách v kanadském Winnipegu, kam se chystá opět Českou republiku reprezentovat.

Velké ocenění získal i major Ivo Dunovský, který se umístil na 3. místě v kategorii  Specialista roku 2022. Na odboru kriminalistické techniky a expertizy Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje je od roku 2007, jako znalec v oboru daktyloskopie a ručního písma. Od roku 2015 v pozici vedoucího odboru. Jeho výjimečné osobní a služební nasazení v rámci své práce je obdivuhodné. Zpracoval dlouhodobou strategii znalecké činnosti na krajském ředitelství, ale i její limity a úskalí v horizontu roku 2025. Jeho snahou je vytvořit znalecké pracoviště 21. století – spočívající v modernizaci a digitalizaci znalecké činnosti.

Velkým úspěchem pro Ústecký kraj bylo také umístění plukovníka ve výslužbě Vladimíra Danyluka, který v kategorii Velitel roku 2022 obsadil 3. místo. Jmenovaný je příkladem toho, že i po 43 letech služby u Policie České republiky je vždy proč ráno vstát a jít do služby. Povolání policisty bylo pro něj posláním a to dokazoval napříč policejní kariérou u sboru. Patřil k nejzkušenějším služebním funkcionářům Ústeckého kraje. Soustředil se na předávání svých zkušeností služebně mladším kolegům a pro policisty byl výrazným příkladem svědomitého přístupu k práci, klidného vystupování, věcného hodnocení důkazů a důsledného prověřování všech okolností rozhodných pro posouzení věci. Jeho elán a snaha hledat cesty tam, kde ji ostatní neviděli, byla obdivuhodná, a proto je i uznávanou osobností, se kterou bylo pro mnohé čest spolupracovat.

Všem oceněným ještě jednou gratulujeme a děkujeme za příkladnou reprezentaci Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.

22. května 2023
mjr. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem