Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pohár přetekl

CHOMUTOVSKO - V drobných krádežích stále pokračoval; Seniorku obrala o peněženku; Hlídka přistihla řidiče s několika zákazy. 

Několika menších krádeží zboží se měl dopustit v průběhu zimy a jara 32letý muž z Chomutova. Ten navštěvoval různé obchody v Chomutově a bral si v nich potraviny, za které však neplatil. Nejvíce ho lákaly konzervy s tuňákem anebo makrelou, ale nepohrdal ani bonbóny. Většinou odcizené zboží neodnesl dál než za prostor pokladen, kde byl zadržen pracovníkem ostrahy a lup musel vrátit. Původně byly jeho krádeže šetřeny jako přestupky. Souhrnná hodnota odcizených věcí však nakonec přesáhla deset tisíc korun, takže bylo jednání dotyčného posouzeno jako pokračující trestný čin krádeže. Za jeho spáchání hrozí podezřelému u soudu až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Seniorku obrala o peněženku

Policisté šetří krádež, ke které došlo ve středu v podvečer v centru Chomutova. Neznámá žena si měla přisednout na lavičku u OC Chomutovka k seniorce a zeptat se jí, kolik je hodin. Pak se jí měla vyptávat i na další věci a po chvíli se z lavičky zvedla a odešla. Následně 74letá žena zjistila, že jí z kabelky položené na lavičce zmizela peněženka. V té měla kromě finanční hotovosti ve výši 1.500 korun i platební kartu a další věci. Neznámá tak zřejmě využila chvíle nepozornosti a peněženku z otevřené kabelky vytáhla.

 

Hlídka přistihla řidiče s několika zákazy

I přes několik zákazů řízení uložených mu soudy z různých koutů republiky znovu usedl za volant osobního vozidla 25letý muž. Policejní hlídka ho kontrolovala v sobotu odpoledne v obci Vilémov při řízení vozidla zn. Volkswagen. Lustrací zjistila, že dotyčný v důsledku uložených soudních zákazů nesmí řídit motorová vozidla až do srpna roku 2028. Muže policisté zadrželi a sdělili mu podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

 por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 25. června 2021

vytisknout  e-mailem