Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podvod s investicemi do kryptoměny

DĚČÍNSKO – Muž místo investice přišel o více než 1 milion korun. 

Děčínští kriminalisté se zabývají dalším případem podvodníků, kteří útočí pod legendou „falešného výhodného investování.“

V posledním evidovaném případu z května letošního roku, se stal obětí podvodu muž z Děčínska,  který  na internetu narazil na reklamu s  výhodnou investiční nabídkou. Muž odklikl reklamu nabízející obchodování na akciovém trhu. Následně byl telefonicky osloven mužem, který se mu představil jako osobní bankéř. Poškozený podle instrukcí ,,bankéře“  do svého mobilního telefonu i počítače instaloval program na jeho vzdálenou správu. Poškozený poté opět podle instrukcí ,,bankéře“  opakovaně zasílal  své finanční prostředky na různé bankovní účty nejen v ČR, ale i v zahraničí. Nejprve finanční prostředky zasílal  jako počáteční investici pro obchod a následně pak jako investice do kryptoměny Bitcoin, až během necelého měsíce odeslal na různé bankovní účty více než jeden milion korun.  Je velmi pravděpodobné, že své investice nikdy nedostane zpět.  

Ve věci kriminalisté  zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací.  Pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 8 let. 

Opětovně apelujeme na občany, aby v žádném případě nedovolovali vzdáleně vstupovat do jejich zařízení někomu, koho neznají. Pokud investování nerozumíte, tak se mu pokud možno vyhýbejte.

Děčín 2. června  2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem