Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podváděla na internetu

TEPLICKO - Mladá žena napálila přes šedesát lidí; Policisté pomáhali seniorce... 

Podváděla na internetu

     Z přečinu podvodu byla obviněna mladá žena, která prostřednictvím internetu okradla více jak šedesát lidí z celé republiky. Na portálu, který slouží jako bazar, nabízela oblečení, od zájemců si pak nechala posílat na účet peníze, žádné zboží jim ale neodeslala. Poškozené připravila o více jak jedenáct tisíc korun, v případě uznání viny jí hrozí až dvouleté vězení.

Policisté pomáhali seniorce

     Policisté z obvodního oddělení v Teplicích museli v noci ze středy na čtvrtek využít zákonného oprávnění a násilím vstoupit do bytu v Řetenicích. Obrátila se na ně žena, jejíž sousedka volala z bytu o pomoc, policisté proto s pomocí hasičů přes balkon vnikli do bytu, kde našli více jak osmdesátiletou seniorku, která upadla a sama nedokázala vstát. Ženě přivolali sanitku a byt zajistili, vzhledem k tomu, že nedošlo ke spáchání trestného činu ani přestupku, byl případ založen ad acta.

Okradený muž

     Trnovanští policisté pátrají po neznámém pachateli, který je podezřelý z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle oznámení staršího muže, který se na policisty obrátil, využil nad ránem neznámý pachatel jeho silné podnapilosti a prohledal mu kapsy u kalhot. Měl mu ukrást peněženku s doklady a platební kartou, kromě toho měl v peněžence jen pár drobných mincí. Pokud by byl někdo z okradení oznamovatele usvědčen, mohl by strávit až dva roky za mřížemi.

29. 12. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem