Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podezřelý z krádeže dopaden

LOUNSKO - Nechal se zamknout, aby mohl krást; S kamionem kličkoval po dálnici. 

Totožnost podezřelého, který měl před několika dny vykrást restauraci v Lounech, policisté již znají. Na základě oznámení o tom, že neznámý pachatel ze zmíněné restaurace během noci odcizil mobilní telefony v hodnotě přes 5 tisíc korun, několik tisíc korun a další věci, se policisté pustili do práce. Operativním šetřením se dopracovali až k osobě 36letého muže z Loun, který byl už několikrát soudně trestaný. Dotyčný se jim na základě důkazů nakonec ke krádeži přiznal a uvedl, že v restauraci se nechal záměrně zavřít. Nejprve se tam schoval a počkal si do zavírací doby, až obsluha objekt uzamkne. Pak nastala jeho chvíle. V baru vzal dva telefony, peníze, cigarety, sladkosti a pak se měl ještě násilím dostat do výherních hracích automatů, z nichž ukořistil necelé dva tisíce korun. Potom si otevřel okno a po hromosvodu slezl dolů na ulici. Telefony zpeněžil, jeden z nich se policistům podařilo dohledat a vrátit majiteli. Odcizené peníze prý utratil za jídlo, pití a cigarety.  

Za popsané jednání teď čelí podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Protože byl v nedávné době za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu tentokrát až tříleté odnětí svobody.

S kamionem kličkoval po dálnici

V sobotu pozdě večer přijali policisté na tísňové lince oznámení o kamionu jedoucím na silnici ve směru od Prahy na Chomutov, který měl kličkovat a přejíždět z pruhu do pruhu. Policisté z Obvodního oddělení Postoloprty vyrazili ihned na místo a po chvíli zmíněný kamion spatřili na 56km dálnice D7, předjeli ho a přiměli zastavit. Zjistili, že za volantem je cizinec, který byl zjevně opilý. Hodnoty dechových zkoušek se blížily ke dvěma promile alkoholu. Muž skončil na záchytce a poté v cele. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a v rámci tzv. „zrychleného“ zkráceného přípravného řízení bude muž předán státnímu zástupci a následně soudu.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Louny 21. března 2022

vytisknout  e-mailem