Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Podezřelý dopaden

CHOMUTOVSKO - Zvědavost mužovo zadržení jen urychlila; Auto poškodil hozenou láhví. 

Nejen zjistit totožnost podezřelého z vloupání, ale rovnou ho i zadržet, se před pár dny podařilo kadaňským policistům.  Poslední zářijovou neděli v dopoledních hodinách se na ně obrátil majitel penzionu v Kadani s tím, že během noci se do tohoto objektu někdo vloupal. Neznámý pachatel po vniknutí do budovy nejprve vytrhal z rozvodné skříně bezpečnostních kamer elektrovodiče a dvě kamery poškodil, a poté z chodby penzionu odcizil keramickou vázu na květiny v hodnotě jednoho tisíce korun. Celkem tak napáchal škodu za 5 tisíc. Z místa pak odešel.

Jeho jednání však zachytila kamera a policisté po zhlédnutí záznamu podezřelého poznali. Ten jim navíc práci ještě usnadnil. Dopoledne, kdy policisté na místě prováděli prvotní úkony, se 32letý muž z Kadaně šel k penzionu podívat, aby podle svých slov „okoukl situaci“. Na místě ho tak rovnou zadržela přítomná hlídka a muž se k vloupání přiznal. Odcizenou vázu musel vrátit a navíc si od policistů již převzal podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Za podobné jednání byl zrovna před pár dny odsouzen k podmíněnému trestu. Nyní mu tedy s ohledem na předchozí odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Auto poškodil hozenou láhví

S alkoholem to zřejmě dost přehnal muž, který podle zjištění policistů v srpnu vyhodil z okna bytu v Jirkově litrovou skleněnou láhev od vaječného likéru. Ta dopadla přímo na střechu zaparkovaného vozidla zn. Audi A6, na které tak vznikly dvě prohlubně. Škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Majitelka událost oznámila na policii, přičemž netušila, kdo jí mohl auto takto poškodit. Zajištěním a vyhodnocením stop se podařilo zjistit, jak ke škodě došlo a také kdo ji způsobil. Sedmačtyřicetiletý obyvatel vyššího patra panelového domu, který to očividně ten večer přehnal s alkoholem, je podezřelý ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 2. října 2023

vytisknout  e-mailem