Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pět řidičů nemělo doklady k řízení

MOST - řidiči jezdí rychle i na namrzlé vozovce; Bez řidičského průkazu usedají za volant; Chodec vozovku nepřešel  

Na silnicích mosteckého regionu došlo minulý týden k 16 dopravním nehodám. V Mostě řidiči havarovali v 11 případech, v Litvínově jednou, na silnicích I. třídy byly 2 dopravní střety a další 3 pak na ostatních komunikacích. Tři osoby utrpěly lehká zranění. Hmotné škody dosáhly částky 450 tisíc korun. Nejčastější příčinou dopravních kolizí byla nepřiměřená rychlost a nedání přednosti. Od pěti dopravních nehod řidiči ujeli. O víkendu dopravní policisté z Mostu řešili osm dopravních havárií, při nichž nebyl nikdo zraněn.

Doklady k řízení někteří nepotřebují
Během víkendu mostečtí policisté přistihli několik hříšníků za volantem. Dvacetiletý Mostečan řídil motorové vozidlo, aniž je držitelem řidičského oprávnění. Ani 28 letý muž z Mostu, který seděl za volantem Alfy Romeo, neměl řidičské oprávnění. Další kontrolovaný řidič, 36 letý cizinec, měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Policisté mu naměřili 1,4 promile alkoholu v dechu a sdělili mu podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. I další tři řidiči, které policisté o víkendu kontrolovali v Litvínově, Meziboří a Mostě, neměli řidičská oprávnění
.

Chodec přecházení nedokončil
Ke střetu vozidla s chodcem došlo o víkendu v Mostě na ulici Mostevská. Řidič osobního vozidla značky VW jel od nádraží k centru města a u knihovny v místech značeného přechodu pro chodce zachytil přední částí vozidla 40 letého chodce, který šel po vyznačeném přechodu a utrpěl lehké zranění. Alkohol u řidiče nebyl zjištěn. Míra zavinění je předmětem dalšího šetření dopravní policie. Na vozidle hmotná škoda nevznikla.

vytisknout  e-mailem