Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze hýbou světem

DĚČÍN - Zpronevěřili přes půl miliónu; Lež má krátké nohy; Lapka v obchoďáku; Slibovali, že jim půjčí 

Zpronevěřili přes půl miliónu
 
DĚČÍN -  Majitelé aut zesinali. Poté, co odevzdali vůz i s doklady dvěma obchodníkům, kteří měli zajistit prodej jejich motorového miláčka, nakonec přišli nejen o své auto, ale i o iluze. Do této chvíle od vykutálených dealerů neobdrželi ani své auto, ani utržené peníze, které od jejich nových majitelů získali.  Oběma vykutáleným filutům bylo včera děčínskými policisty sděleno obvinění z trestného činu zpronevěry, za který jim hrozí až osmiletý pobyt ve věznici. Škodní konto vystoupalo až k šesti stům čtyřiceti dvěma tisícům korun.
 
Lež má krátké nohy
 
DĚČÍN – Dvaadvacetiletý muž z Děčína  požádal v červenci loňského roku banku o úvěr. Chtěl půjčit čtvrt miliónu. Aby ho získal, uvedl o sobě údaje, které nebyly pravdivé. Na jeho lež se přeci jen přišlo. Teď má na svém kontě kromě jiného i obvinění z trestného činu úvěrového podvodu, za což mu hrozí až tříletý trest odnětím svobody.
 
Lapka v obchoďáku
 
DĚČÍN – Třicetiletý výlupek si udělal ve středu výlet do jednoho z děčínských obchodních domů. Z vystaveného zboží ho nejvíce upoutal bylinný likér vyhlášené chuti. Deset kousků vzal s sebou a jal se projít pokladnou bez zaplacení. Leč ostražití muži vykutáleného lapku nakonec chytili a výtečník si vyslechl podezření z trestného činu krádeže. Jeho minulost už bez poskvrnky není, a tak mu tentokrát hrozí i tříletý pobyt za mřížemi.
 
Slibovali, že jim půjčí
 
RUMBURK – Někteří z nás hledají pomoc prostřednictvím internetu. Dva podnikavci ze Šluknovského výběžku nabízeli prostřednictvím tohoto fenoménu finanční půjčky. Ti, kteří se osmělili a s vychytralými muži se spojili, nakonec přišli i o to málo, co měli.  Poškozené uchazeče o peníze vylákali na smluvené místo, kde po složení vstupního poplatku oběti zanechávali osamělé jen s planými sliby. Svou obratností vylákali z důvěřivých lidí šestaosmdesát tisíc korun. Včera si oba mazaní padouši vyslechli z úst zástupců zákona obvinění z trestného činu krádeže, podvodu a loupeže, za což jim hrozí až desetiletý pobyt v chládku.
 
19.8.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem