Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opět kradl

MOST - Skončil ve vazbě; Narazil do stromu ... 

Ve vazbě nakonec skončil 26 letý muž z jedné obce na Mostecku a to i přesto, že se z vězení vrátil teprve na jaře. Muž byl v dubnu obviněn ze dvou případů krádeží vloupáním. Nejprve vnikl v Litvínově do osobního vozidla, kde odcizil autorádio. Lapku však přistihl samotný majitel a zloděje zadržel. Po několika dnech se vydal na lup do Mostu. Na parkovišti u nádraží vnikl do vozidla, kde odcizil přepravku. Ještě ve vozidle ho zadržela policie. Do třetice muž koncem dubna v jedné obci na Mostecku v místní restauraci v podvečer okradl hosta. Lapka využil nestřeženého okamžiku a z cizí tašky u stolu odcizil peněženku s finanční hotovostí a platební kartu. S lupem pak odešel na WC, kde si do bot ukryl peníze a prázdnou peněženku tam zahodil. Ještě v restauraci byl zadržen občany. Policie opět muže obvinila a to z trestného činu krádeže a neoprávněného držení platební karty. Na prvního máje byl muž na podnět policie z rozhodnutí okresního soudu umístěn do vazby.

Někdo počmáral školu, jiný poškrábal auto
Škodu za osm tisíc korun zaznamenala jedna mostecká škola. Na zdivo budovy napsal neznámý poberta nečitelné nápisy a navíc rozbil i skleněné výplně. Případem trestného činu poškozování cizí věci se nyní zabývá obvodní oddělení policie v Mostě.
Škodu na svém majetku zjistil i majitel osobního vozidla tovární značky VW Golf. O víkendu kdosi poškrábal lak na boční straně u vozidla, které stálo zaparkované v ulici U zámeckého parku v Litvínově. Majitel vozidla odhadl způsobenou škodu na částku deset tisíc korun. Případ šetří litvínovští policisté.

Zloději si políčili na kola
Jen hodina stačila na to, aby z osobního vozidla zmizela kompletní kola. Neznámý zloděj na prvního máje v obci Komořany na Mostecku odcizil ze zaparkovaného vozidla tovární značky VW čtyři kusy alu kol i s pneumatikami. Torzo vozidla pak nenechavec podepřel dřevěnými špalky. Majiteli lapka zanechal škodu ve výši 35 tisíc korun. Případ krádeže je v šetření mostecké policie.
Zálusk na kola si dělal i další neznámý pachatel. Ten v pátek večer v mostecké čtvrti Pod Šibeníkem odmontoval ze škodovky všechna kola, která však ponechal na místě. Zároveň poškodil i práh u dveří. Majitel vozidla vyčíslil vzniklou škodu na šestnáct tisíc korun. Pokus krádeže teď vyšetřuje mostecká policie.

Narazil do stromu
S těžkým zraněním skončil v nemocnici řidič osobního vozidla. Ten prvního května kolem 22 hodiny jel za obcí Most u obce Sedlec po silnici III. třídy, když z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci a čelně narazil do stromu. Při nehodě řidič utrpěl těžké zranění, se kterým byl převezen rychlou záchranou službou. Dechová zkouška nebyla s ohledem na zdravotní stav provedena. Příčina dopravní nehody je předmětem šetření. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši padesáti tisíc korun.  
 

vytisknout  e-mailem