Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

On kradl, ona hlídala

LOUNSKO - Do domu se vloupali společně. 

Kriminalisté zjistili, kdo má mít na svědomí vloupání do rodinného domu a garáže v jedné z obcí na Lounsku. Krádež oznámil majitel domu v druhé polovině srpna s tím, že mu během doby, co byl s dcerou nakupovat, z garáže a domu někdo odcizil různé věci. Jednalo se o nářadí, fotoaparáty s příslušenstvím, dýky, meč, mobilní telefon a další drobnou elektroniku. Způsobená škoda byla vyčíslena na necelých 30 tisíc korun.

Prověřováním případu byli jako podezřelí zjištěni 42letý muž a jeho 20letá družka z Bíliny. Ti se měli na krádeži společně domluvit. Mladá žena podle policistů měla hlídat prostor před domem, zatímco její přítel přelezl oplocení pozemku. Pak měl vniknout do neuzamčené garáže a domu a odcizit odtud zmíněné věci. Z místa pak společně odjeli a lup měl být následně rozprodán.

Na základě výsledků šetření policisté podezřelé zadrželi a zahájili jejich trestní stíhání pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Zejména starší z obviněných má v rejstříku trestů z minulosti již četné záznamy, odsouzen byl mimo jiné i za spáchání zločinu loupeže. Z věznice byl po odpykání trestu propuštěn před dvěma roky. I jeho družka byla v nedávné době odsouzena. Dopustila se krádeže a za její spáchání dostala tzv. „podmínku“.

V případě uznání viny soudem hrozí oběma obviněným za zmíněné trestné činy až tříleté vězení.  

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 2. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem