Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradla stát

TEPLICKO - Neoprávněně pobírala sociální dávky; Z chodby zmizelo kolo... 

Okradla stát

     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat 22letá žena, která připravila státní kasu o více jak 14 tisíc korun. Při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory nesplnila zákonnou povinnost a příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích. Tím zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení, na který neměla nárok. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, mohla by jít v krajním případě až na dva roky za mříže.

Z chodby zmizelo kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Oseku vloupal do bytového domu. Ze společné chodby pak odcizil horské jízdní kolo, které si majitel cení na jedenáct tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení až dvouleté vězení.

Ukradené značky

     Policisté z Bíliny pátrají po neznámém pachateli, který odcizil registrační značky z nabouraného nepojízdného auta. Z vozidla zmizela přední i zadní značka, k činu došlo někdy od začátku září do současné doby. Případ je prošetřován jako přestupek proti majetku, po značkách bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Ujel bez zaplacení

     Z přestupku proti majetku je podezřelý neznámý pachatel, který v úterý přijel osobním vozidlem na benzínovou čerpací stanici v Bílině. U stojanu natankoval pohonné hmoty za téměř šest set korun a odjel bez zaplacení. Pokud bude zjištěna jeho totožnost, hrozí mu ve správním řízení až padesátitisícová pokuta.

9. října 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem