Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradený spolubydlící

MOSTECKO - Probudil se bez mobilu; Tátu připravila o tisíce; Za becherovku nezaplatil. 

Okradený spolubydlící
Roční vězení, ze kterého se vrátil teprve v březnu, zřejmě neodradilo 42letého Mostečana k další krádeži. Ten měl minulý týden v nočních hodinách připravit o věci svého spolubydlícího. V jednom z ubytovacích zařízení využil muž spánku poškozeného, se kterým sdílí jeden pokoj. Asi ho zlákala vidina snadno „vydělaných“ peněz. Majitel věcí ráno po probuzení postrádal mobilní telefon, přenosný reproduktor a finančního hotovost, vše v celkové hodnotě 3400 korun. Všechny zcizené věci byly po dobu spánku uložené v brašně, kterou měl okradený muž pod polštářem. Okamžitým šetřením mostečtí policisté podezřelého dohledali a vyslechli. Z obvodního oddělení pak odešel i se sděleným podezřením ze spáchání trestného činu krádeže. Vzhledem k jeho minulosti se v případě odsouzení může vrátit za mříže až na tři roky.

Tátu připravila o tisíce
Na hamerském obvodním oddělení si převzala sdělení podezření 35letá žena z Litvínova ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle policistů využila důvěřivosti svého otce, kterého připravila o nemalé finance. Bez svolení blízkého příbuzného si několikrát vypůjčila platební kartu a šla vesele vybírat. Žena měla provést několik neoprávněných výběrů z bankomatů na území měst Mostu i Litvínova. Takto jednala po dobu dvou prázdninových měsíců, pak se vše provalilo. Otcův bankovní účet se pomalu ztenčoval a povedená dcera si přišla na 39 tisíc korun. Peníze prý použila pro svoji potřebu a k vyplacení svých dluhů. Ve věci vedou policisté přípravné zkrácené řízení a zjistili, že to není poprvé, co má Litvínovanka problémy se zákonem. Uzná-li ji soud vinnou, může být potrestána až tříletým trestem odnětí svobody.

Za becherovku nezaplatil
S jasným cílem se vydal začátkem týdne v odpoledních hodinách 44letý muž z Litvínova do jednoho z mosteckých supermarketů. V sektoru lihovin úmyslně zaměnil nákupní košík za svůj batoh, do kterého naskládal čtyři piva a čtyři lahve tvrdého alkoholu. Zřejmě předpokládal, že tento způsob nákupu zůstane bez povšimnutí a vykráčel z obchodu kolem pokladny bez zaplacení. Celý proces ovšem pozoroval pracovník ostrahy obchodu, který zákazníka zadržel. Ten tak musel svůj tekutý obsah batohu za tisíc korun vrátit. Přivolaní policisté si muže převzali a převezli na příslušné obvodní oddělení. Tam se ukázalo, že Litvínovan byl už v minulosti za krádeže mosteckým soudem potrestán. Naposledy v květnu letošního roku. Alkohol chtěl údajně prodat, aby získal peníze. Zákon stanoví až tříletý trest v případě uznání jeho viny.

por. Václav Krieger
KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence
15. září 2022

vytisknout  e-mailem