Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okrádal stát tři roky

TEPLICE - Neodvedl daně a pojištění za více jak 300 tisíc; Z chaty odnesl nářadí... 

Okrádal stát tři roky
     Vězení až na tři léta hrozí podnikateli, kterého obvinil policejní komisař z přečinu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby. Během uplynulých tří let totiž řádně nesplnil svoji zákonnou povinnost a za zaměstnance neodvedl sociální pojištění a zdravotní pojištění, ačkoliv jim strhával příslušné částky z hrubé mzdy. Za rok 2008 navíc řádně neodvedl daň z příjmu fyzických osob, zdravotní pojišťovny a stát tak připravil o 313 tisíc korun.
 
Z chaty odnesl nářadí
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do rekreační chaty. Z té si následně odnesl několik kusů elektrického ručního nářadí, jejichž hodnotu vyčíslil majitel objektu na 4 500 korun. Nesrovnatelně větší škodu způsobil zloděj na zařízení chaty, ta byla vyčíslena na deset tisíc korun. V případě dopadení hrozí lapkovi za přečiny krádeže a poškození cizí věci až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Ukradená rezerva
     Rezervní kolo odcizil dosud neznámý pachatel z nákladního vozidla zaparkovaného u prodejny stavebnin v Teplicích. Poškozené společnosti tak způsobil škodu ve výši 12 tisíc korun, policisté věc vyšetřují jako přečin krádeže, za který hrozí lapkovi až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Teplice, 9. 9. 2010, nprap. Daniel Vítek

vytisknout  e-mailem