Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Od kradených prutů k nalezenému telefonu

DĚČÍN - Okradl rybáře; Nic mu není svaté; Ve vteřině zmizela; Lapili padoucha 

Okradl rybáře
 
ŠLUKNOV – Několik rybářských prutů společně s pracovním nářadím skončilo v rukou nového majitele, jenž si je bez dovolení osvojil v jedné z řadových garáží na Šluknovsku. Vykutálený raubíř zavítal do garáže fanouška rybaření násilím a neodešel s prázdnou. Zbyla po něm téměř deseti  tisícová škoda, kterou si zklamaný muž připíše k další nemilé životní zkušenosti, jimiž nás život obdarovává. Pokud se darebáčka podaří policistům dopadnout a usvědčit, hrozí mu za jeho povedený kousek kromě obvinění z trestného činu krádeže i dvouleté vězení.  
 
Není mu nic svaté
 
RUMBURK – Opravovaný kostel na Rumbursku přilákal během víkendu pozornost nevítaného bezvěrce. Tomu je  zřejmě desatero božích přikázání cizí, a tak si z kostela odnesl nejen pracovní nářadí, které tam zanechali řemeslníci, ale i měděné oplechování, které zdobilo kopuli římskokatolického kostela.  Téměř šestnácti tisícová škoda je smutnou připomínkou těm, kteří to s kostelem mysleli dobře. Jestliže se podaří nevychovaného chmatáka vypátrat, bude to mít spočítané nejen u strážců  zákona  této země obviněním z trestného činu krádeže, ale kdo ví ? Třeba i sám Nejvyšší ho za jeho troufalost něčím odmění …
 
Ve vteřině zmizela
 
DĚČÍN – Okamžik nepozornosti jí vyšel příliš draho... Mladá slečna zavítala v sobotu večer do tanečního klubu a oddala se zábavě. Když se brzy ráno poohlížela po své kabelce, už ji nikde  nezahlédla. Po chvilce vyšlo najevo, že se zřejmě stala obětí trestných činů krádeže aneoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Svůj sobotní výlet za zábavou tedy zakončila návštěvou policejní stanice. Nenechavý rošťák ji připravil nejen o kabelku, ale i  doklady, peníze a osobní věci. Smělý lapka tak získal  věci v hodnotě jedenácti  tisíc dvě stě korun a současně může navíc ještě získat pokutu anebo až dvouletou dovolenou v hotelu s mřížemi.
 
Lapili padoucha
 
ČESKÁ KAMENICE – Než se odcizená Nokia navrátila do rukou svého původního majitele, urazila pěkně dlouhou cestu…  Putovala z ruky do ruky, ale nakonec přeci jen skončila v rukou toho pravého. Českokamenickým mužům zákona se v sobotu dopoledne  podařilo kápnut na vypočítavého darebáka, který před měsícem v restauraci ze stolu sebral telefon, jenž mu nepatřil. Ten pak prodal a peníze utratil. Ovšem policisté nelenili a vystopovali nejen odcizený telefonní aparát, ale i padoucha, který si ho bez dovolení přisvojil. Ten nyní čelí sdělení obvinění z trestného činu krádeže, za což mu v horším případě hrozí až dvouletý trest odnětím svobody. V tom lepším vyvázne jen s podmínkou.
 
30.8.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem