Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Od dopravní nehody k ukradené kabelce

DĚČÍN - Neštěstí i Studánky; Povolily mu nervy; Kde je jim konec ?; Přišla o kabelku 

Neštěstí u Studánky
 
VARSNDORF – V pondělí dopoledne odešel další z nás. Jeho odchod doprovázelo dopravní neštěstí, které se stalo na silnici první třídy mezi obcemi Rumburk a Studánka. Řidič kamionu, přijíždějící z Varnsdorfu, projel kaluží, jejímž následkem kamion dostal smyk a  sjel pravým předním kolem z mokré  vozovky. Vozidlo se otočilo o sto osmdesát stupňů kolem své osy a jeho návěs narazil do protijedoucího vozu VW Transporter, jehož řidič náraz nepřežil. Zničeného řidiče z povolání ještě týž den potkalo zahájení trestního stíhání pro trestný čin usmrcení z nedbalosti, za což mu hrozí trest odnětím svobody až na šest let.
V loňském roce bylo na našich silnicích při 340 dopravních nehodách usmrceno vlivem nepřiměřené rychlosti 370 osob. V roce 2008 to bylo dokonce 388 dopravních nehod, při nichž zemřelo 434 osob.
  
Povolily mu nervy
 
DĚČÍN – Když mu půjčoval peníze, netušil, že je z něj posléze jen tak nedostane. Dobrodincova   trpělivost přesáhla hranici tolerance, a tak popadl baseballovou pálku a šel na dlužníka násilím. Jednu ránu věnovat jemu, druhou jeho vozu. A máš to ! V úterý osmadvacátého září bylo děčínskými strážci zákona násilníkovi sděleno podezření z přečinu poškození cizí věci, za což mu v nejhorším případě může soudce věnovat až roční pobyt za mřížemi. Kromě  toho také obdrží účet na proplacení osmitisícové škody…
 
Kde jim je konec ?
 
DĚČÍN – Během uplynulé neděle z chodby činžovního domu v děčínských Podmoklech zmizela dvě odložená jízdní kola. Jejich majitelé ani ve snu nenapadlo, že by jim je mohl někdo ukrást. Leč stalo se a třinácti tisícová škoda teď čeká na nenechavého všetečku, jenž si bicykly odnesl s sebou. Společně s ní na smělého vetřelce čeká i sdělení podezření z trestného činu krádeže, za což náš trestní zákoník nabízí až dvouletý trest odnětím svobody.
 
 Přišla o kabelku
 
VARNSDORF – Lačný nezbeda si v pondělí navečer vyhlédl zaparkovaný VW Sharan, do něhož se vloupal skrze boční okénko. Zaujala ho odložená dámská kabelka s doklady a mobilním telefonem. Škoda, vyčíslená majitelkou, se bezmála dotkla až sedmi a půl tisícové hranice. Děčínští policisté si na zlodějíčka posvítí a pokud jim to okolnosti dopřejí, nadělí mu i obvinění z trestného činu krádeže. A soudce pak možná nadělí i víc…
 
 
nprap. Petra Trypesová
vrchní inspektor
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
Děčín, 29.9.2010

vytisknout  e-mailem