Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné vloupačky do prodejen

LOUNY - Obviněný se nachází ve vězení, již dříve kradl. 

Do výkonu trestu odnětí svobody putovalo obvinění 50letého recidivisty z Prahy. Jak se policistům podařilo objasnit, uvedený muž má na svém kontě sérii vloupaček do prodejen smíšeného zboží a prodejen čerpacích stanic v lounském okrese. Od srpna do listopadu letošního roku spáchal nejméně jedenáct skutků. Předmětem jeho zájmu se staly převážně tabákové výrobky a cigarety různých značek. Svým jednáním tak napáchal škodu přesahující 350 000 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej za tyto skutky v minulých dnech obvinil z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Recidivista se již nachází za mřížemi, neboť má za sebou i další trestnou činnost. 

Neoprávněně vnikl do bytu

Těsně před vánočními svátky si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu 42letý muž z Rakovnicka. Bez svolení obyvatelů jednoho bytu v Petrohradě vnikl dovnitř, přes chodbu vstoupil do obývacího pokoje a urážel a vyhrožoval zde přítomným obyvatelům. Svým jednáním se tak dopustil přečinu porušování domovní svobody, za což mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Sprejer odhalen

Koncem června se 20letý mladík dopustil neuváženého jednání, které vyústilo v trestný čin poškození cizí věci. V žatecké Žižkově ulici nastříkal na chodník sprejem stříbrné barvy hákový kříž o rozměru cca 155 a 155 cm. Svým počínáním tak uvedený sprejer, který tento čin spáchal podle všeho z mladické nerozvážnosti, způsobil městu Žatec škodu ve výši přes 2 000 Kč. Za své jednání si vyslechl obvinění z trestného činu poškození cizí věci.

Před svátky okradena

Nepříjemný zážitek má za sebou seniorka z Loun, kterou ještě před vánočními svátky okradl v jednom lounském marketu dosud nezjištěný pachatel. V prodejně jí utrhl spodní část igelitové tašky, kterou měla zavěšenou na ruce, a ve které měla peněženku s obsahem včetně platební karty. Prostřednictvím této platební karty pak zloděj provedl z jednoho bankomatu výběr peněz z jejího účtu ve výši 8 000 Kč. Poškozená seniorka vyčíslila škodu na celkem 9 300 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli pátrají.

Vloupání do kůlny

Těsně před Vánocemi vnikl na zahradu jednoho rodinného domu v Cítolibech u Loun dosud nevypátraný zloděj. Vloupal se zde do zděné kůlny, ze které odcizil jízdní kolo, motorovou sekačku, elektrickou pilu a další věci. Svým počínáním tak způsobil škodu přes 20 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 27. prosince 2016

   

 

 

 

vytisknout  e-mailem