Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněná série vloupání do obchodů

CHOMUTOVSKO - Do prodejen vnikali po rozbití výloh. 

Chomutovští policisté objasnili několik vloupaček, ke kterým došlo v Chomutově a okolí v únoru a březnu. Podle jejich zjištění se jich měl dopustit 41letý devatenáctkrát soudně trestaný recidivista, v jednom případě mu měla pomáhat jeho o třináct let mladší dvakrát trestaná přítelkyně.

Předmětem zájmu zmíněného muže byly prodejny různého sortimentu. Dostat se do nich měl tak, že rozbil skleněnou výplň výlohy a vzniklým otvorem pak měl buď do prostoru vniknout, anebo tudy pouze vytahovat zboží vystavené ve výloze. Tímto způsobem měl odcizit z prodejny obuvi pět krabic s obuví a čtyři značkové batohy, ze zastavárny dvě vrtačky, aku šroubovák a dětský mikroskop. Jiný způsob měl zvolit u krádeže zboží z prodejny řeznictví. Tam vnikl po vypáčení okna a odcizit měl kromě drobných mincí v celkové výši 4 tisíce korun také maso, klobásy nebo koření.

Při vloupání do prodejny s oděvy v centru Chomutova měla muži pomáhat jeho přítelkyně. Ve večerních hodinách spolu přišli k této prodejně a muž měl kladívkem rozbít skleněnou výplň výlohy. Vzniklým otvorem pak z výlohy odcizil jeden pár rukavic a oba odešli. Na místo se však vrátili o pár hodin později v průběhu noci a z otvoru ve výloze měli odcizit boty, bundy, čepice, kabelky a trička.

Když policisté zjistili, kdo se měl popsaných krádeží dopustit, zadrželi podezřelého muže i ženu. Obvinili je z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Podle nich měl obviněný svým jednáním napáchat škody na odcizeném zboží v celkové výši 33 tisíc korun a poškozením výloh a okna ve výši 57 tisíc korun. Škoda, na které se podílela i žena, pak byla vyčíslena na celkových 24 tisíc korun. 

Obviněný muž byl z podnětu vyšetřovatele umístěn do vazební věznice. Žena je vyšetřována na svobodě.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 26. března 2021

vytisknout  e-mailem