Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Obešel elektroměr a stejně zaplatí

DĚČÍN - Na úvod měsíce o ukradené elektřině, dřeva, cigaret, notebooku a mobilu; také jedno ublížení na zdraví 

Byl jeden padesátiletý výtečník z Rumburku a ten se rozhodl, že bude mít elektřinu zadarmo. Tak ji neplatil. Přišli tedy zaměstnanci energetiky a sebrali jeho elektroměr. Sveřepý pán ale nechtěl od svého záměru ustoupit, tak se napíchl na hlavní kabel od pojistkové skříně a sál dál. Tentokrát přišli policisté a sebrali jeho. Pak ho předali místní kriminálce, kde ho začali trestně stíhat pro krádež. Vzhledem k tomu, že hodnota proudu, který načerno tekl do jeho domova, dosáhla sedmasedmdesát tisíc korun, hrozí filutovi až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Nosili dříví z lesa a do lesa
 
Sedmi kusů smrkové kulatiny v hodnotě zhruba pět set padesát korun se v Dolním Podluží zmocnil devatenáctiletý mladík spolu s o rok starším kamarádem. Samozřejmě si je chtěli přisvojit, jak jinak. Najednou kde se vzala, tu se vzala lesní stráž a kořist putovala zpět na místo. Samozřejmě silami obou zlodějíčků. Případ pak dořešili varnsdorfští policisté. Mladší z lapků už byl za obdobný skutek potrestán, takže mu to spočítali za krádež ve zkrácenku. Teď může jen spekulovat, jestli dostane až tříletý žalář, nebo bude trest mírnější. Staršího komplice si vezme do parády správní orgán a bude ho řešit pro přestupek proti majetku.
 
 
Místo odpočinku ubližoval
 
Děčínští policisté zahájili trestní stíhání třicetiletého řidiče kamiónu, který si místnost sloužící pro odpočinek po dlouhé cestě v Belgii spletl se zápasnickou arénou. Napadl zde staršího kolegu tak, že mu zezadu uštědřil ránu do hlavy, díky které upadl na zem a udeřil se znovu o betonovou podlahu. Za ublížení na zdraví by si mohl posedět až tři roky v místnosti, která je určena k úplně jinému účelu.
 
 
Vloupat se do herny není žádná výhra
 
Rumburští kriminalisté vypátrali pachatele, kteří mají na svědomí nedávné vloupání do místní herny, kde odcizili notebook, mobil a cigarety za více než dvaatřicet tisíc korun. Role zlodějů se v tomto případě ujala jednatřicetiletá žena spolu s o šestnáct let starším komplicem. Za svůj výkon jsou podezřelí z krádeže vloupáním ve zkráceném přípravném řízení. A protože mají i nějaký ten škraloup z minulosti, mohli by si posedět až tři roky v chládku.
 
 
 
por. Vojtěch Haňka
tiskový mluvčí
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
Děčín, 1.10.2010
 

vytisknout  e-mailem