Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Občané, kapsáři dovolenou nemají!

MOST - Policisté se zaměřili na kapesní krádeže, upozorňovali na ně občany v centru města 

Na kapesní krádeže se v těchto dnech zaměřili mostečtí policisté. V rámci toho se vydali do centra města a oslovovali občany. Jednalo se o cílenou preventivní akci. Strážci zákona upozorňovali na rizika, se kterými se mohou lidé díky hbitým zlodějíčkům setkat. Policisté si vybírali zejména ty, kteří sami zvyšují kapsářům šance – v podobě rozepnuté kabelky, viditelně položených cenných věcí, batohu na zádech, apod. Během toho také rozdávali letáky s radami, jak se mohou občané proti pachatelům krádeží chránit. Podobné akce budou pokračovat i následujícím období.
Policisté tak reagují na zvýšený pohyb zlodějů v centru města. Mnozí lidé již právě kvůli nim o své věci přišli. Příkladů z posledních dní je hned několik, policie již o většině informovala.
Peněženku viděl naposledy v Centralu
Kapesní krádež šetří policisté. Nahlásit ji přišel jeden Mostečan. Poškozený byl na nákupech v Centralu. Svoji peněženku naposledy viděl, když zaplatil v obchodě. Potom si ji dal do kapsy kalhot a vydal se domů. Tam zjistil, že byl okraden. Díky neznámému lapkovi přišel ještě o finanční hotovost a platební kartu. Škoda je odhadnuta na 1.500 korun. Pachateli hrozí trest za přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Před krádeží vybral z bankomatu
Neznámý lapka okradl jednoho muže z Mostecka. Stalo se to při nákupu v Intersparu. Poškozený ještě před vstupem do marketu vybral z bankomatu určitou finanční hotovost. Pachatel si přilepšil peněženkou, která byla v příruční tašce zavěšené přes rameno. Škoda byla předběžně odhadnuta na 6.200 korun. Kromě peněženky okradený muž přišel o doklady, platební kartu a finanční hotovost. Případ šetří mostecké obvodní oddělení jako přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Přišla o peněženku
O věci v hodnotě dva tisíce přišla jedna mladá žena z Lounska. Stalo se to díky neznámému pachateli v Centralu v Mostě. Poškozená měla ještě před zásahem zloděje peněženku uloženou v zadní kapse kalhot. Věc šetří mostecké obvodní oddělení jako přečin krádež na osobě.
Mžik mu stačil
Za pouhý mžik se dá považovat doba, ve které přišla jedna mladá žena o kabelku. Ta měla zavazadlo během výběru zboží v Intersparu položené v nákupním vozíku.  Po celou dobu ho ale nespustila z očí. Výjimkou byla chvíle, kdy vykládala zboží na pult a otočila se na prodavačku. To však zlodějíčkovi stačilo. Přišel si tak nejen ke kabelce, také k peněžence, platebním kartám, dvěma mobilním telefonům, finanční hotovosti, dokladům a klíčům. Hodnota věcí byla předběžně vyčíslena na 18.100 korun. Aby toho snad nebylo málo, poškozená navíc zjistila, že prostřednictvím odcizené karty byl proveden výběr nemalé finanční hotovosti – ve výši 35 tisíc korun. Policisté po pachateli pátrají. Věc šetří jako přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Ukradl peněženku
O věci za tři tisíce přišla díky neznámému pobertovi jedna žena. Stalo se to v Centralu v Mostě. Zloděj poškozenou okradl o peněženku, která byla uložená v kabelce zavěšené přes rameno. Policisté mosteckého obvodního oddělení skutek šetří jako přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Součástí lupu byla také platební karta. 
Ukradená peněženka se našla
Policisté také mnohdy pracují na případech, u kterých se později zjistí, že k nim nedošlo. Jedním z nich je oznámení o okradení nakupujícího v Kauflandu. Muž oznámil na obvodní oddělení, že mu neznámý pachatel odcizil peněženku s doklady a platební kartou. Případ byl v těchto dnech odložen, protože poškozený „ukradené“ věci našel. Zapadly mu v autě.

Policisté apelují na občany: Dávejte si pozor na své věci, nezavdávejte šance zlodějům! Vyvarujete se tím zbytečných starostí.

  • Zavazadla mějte stále pod kontrolou
  • Peněženka navrch tašky nepatří
  • Neukládejte si nic cenného do zadní kapsy kalhot
  • Batoh na zádech pod kontrolou není
  • PIN noste odděleně od platební karty
  • Nákupní vozík slouží pro nákup, ne pro tašku

Alena Bartošová
 

Most, 4. srpna 2010

vytisknout  e-mailem