Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ničil a kradl

LOUNY - Byl obviněn, již se nachází za mřížemi. 

V rukou policistů skončil 29letý recidivista z Loun, který má na svědomí hned několik trestných činů. V polovině listopadu posprejoval zeď jedné lounské restaurace a dále se vloupal do dvou objektů. Koncem listopadu vnikl násilným způsobem do prodejny drogistického zboží v Lounech, odkud odcizil různé zboží a o pár dnů později se vloupal do jedné z místních trafik. Odcizil zde zejména cigarety různých značek. Celková škoda, kterou svým jednáním napáchal, byla odhadnuta na bezmála 40 000 Kč. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti odsouzen a začátkem července letošního roku propuštěn z výkonu trestu. Nyní jej komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestných činů krádeže a poškození cizí věci a podal podnět k návrhu na vzetí do vazby, kterou na něj soudce uvalil.

Spáchal i další skutky, nachází se za mřížemi

V květnu jsme veřejnost informovali o objasněných vloupačkách do několika zahradních chat a kůlen v Žatci, které spáchal 39letý recidivista (více zde). Ve svém jednání uvedený muž ze Žatce pokračoval i následně. V polovině srpna, poblíž obce Tvršice, odcizil ze stromu fotopast a na železnici poškodil stykový transformátor, což se na trati projevilo jako obsazení kolejového úseku. Podobný skutek pak spáchal poblíž původního místa i začátkem září letošního roku. V úmyslu odcizit stykový transformátor poškodil okolní zařízení a tím způsobil poruchu kolejiště. Policejní komisař jej za tyto skutky obvinil z krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za což mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. Obviněný se nyní nachází ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost.   

Řídila opilá

Dne 15. prosince šetřili dopravní policisté nehodu osobního automobilu zn. Ford Focus. Kolem jedné hodiny ráno nepřizpůsobila řidička, ve směru od obce Zeměchy na obec Cítoliby, rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám a dostala smyk. Vyjela vlevo mimo komunikaci, kde se s vozidlem převrátila na střechu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Provedeným měřením přístrojem Drager bylo u řidičky zjištěno 2, 14 a později 2, 16 a 1, 89 promile alkoholu v dechu. Ve zkráceném přípravném řízení jí v těchto dnech sdělili policisté podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 29. prosince 2016

vytisknout  e-mailem