Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nic jim není svaté

DĚČÍN - Tandem kradl na hřbitově, lapka ukradl domu seniorů okap, neznámý zloděj řádil v kempu a zprávy uzavírají falešní policisté 

Někteří lapkové nenechají na pokoji ani místa věčného odpočinku. Jako například povedená dvojka zlodějíčků z Krásné Lípy. Ti navštívili místní hřbitov nikoli kvůli památce zesnulých, ale proto, aby se zmocnili dvou kamenných žlabů s úmyslem si je přisvojit. Tím městu způsobili škodu za dvanáct tisíc korun. Policisté proti pětatřicetiletému pachateli a o dvanáct let mladšímu komplici vedou zkrácené přípravné řízení. Za krádež by si mohli posedět ve vězení až dva roky
 
 
Čtyři metry za čtyři tisíce
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší policisté z České Kamenice za krádež devatenáctiletého pobertu, který z budovy domova seniorů odcizil čtyři metry měděného okapového svodu za čtyři tisíce korun. Vzhledem k tomu, že byl za obdobný trestný čin v minulosti souzen, mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Zloděj řádil v autokempu
 
V autokempu ve Staré Olešce řádil neznámý poberta. Vnikl do dvou stanů, ze kterých odcizil různé věci. Obydlí z plátna samozřejmě poškodil. Krom toho sebral i klíčky k vozům, které pak prohledal. Z jednoho automobilu neodcizil nic, druhý to štěstí neměl. Zmizely z něj peníze, telefon, videokamera a další věci. Majitelům výtečník natropil škodu za pětašedesát tisíc korun. Po pachateli pátrají děčínští kriminalisté. Pokud lapku lapí, bude mít co do činění hrozbou až tříletého vězení.
 
 
Falešní policisté
 
Podivnou návštěvu měla ve svém bytě sedmapadesátiletá žena z Děčína. Navštívili jí dva muži, kteří se představili jako policisté, a mámili z ní podpis na uznání jakéhosi dluhu. Paní jim ale na lep nesedla. Jednak se jí nezdáli příliš věrohodní a neohromili jí ani kartičkou, kterou vydávali za služební průkaz. Tedy sbalili svých pět švestek a odešli s nepořízenou. Policie opětovně varuje občany, aby byli velmi obezřetní na podobné návštěvy a nikoho, kdo se řádně nelegitimoval, nepouštěli přes práh. Pokud se návštěvníci představí, jako policisté a jsou pochyby o věrohodnosti, vždy je možno provést kontrolu zavoláním na 158.

 

 

24. 6. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem