Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neplatil za zboží

TEPLICKO - Muž kradl hlavně kosmetiku; Vandal byl dopaden; Peněženka byla velkým lákadlem... 

Neplatil za zboží

     Škodu přes sedmnáct tisíc korun způsobil 27letý muž, který v uplynulých třech měsících opakovaně kradl zboží v obchodech. Je podezřelý, že v nejméně v jedenácti případech odcizil v různých teplických prodejnách kosmetiku, nezaplatil také za trička, nebo boty. Policisté lapkovi sdělili podezření z přečinu krádeže, na soud, u kterého mu hrozí verdikt až dvouletého vězení, bude čekat na svobodě.

Vandal byl dopaden

     Z přečinu poškození cizí věci je podezřelý 34letý muž, který měl před několika dny v Krupce poškodit dvě zaparkovaná auta. U jednoho vozidla propíchl tři pneumatiky a u dalšího poškrábal lak karoserie. Celková škoda byla vyčíslena na osmnáct tisíc korun, za vším zřejmě stály předchozí neshody s majitelem jednoho z poškozených aut. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až roční vězení.

Peněženka byla velkým lákadlem

     Peněženka ponechaná na sedadle spolujezdce zřejmě zlákala ke krádeži zatím neznámého zloděje. V Háji u Duchcova rozbil skleněnou výplň předních dveří osobního vozidla a peněženku s finanční hotovostí odcizil. Oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na více jak třináct tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže.

Úvěrový podvod

     Až dva roky by mohl strávit za mřížemi 44letý muž, který byl obviněn z úvěrového podvodu. Je podezřelý, že prostřednictvím obchodního zástupce uzavřel smlouvu o dvou spotřebitelských úvěrech v celkové výši 23 tisíc korun, přičemž v žádostech o úvěry uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání. K žádostem doložil pozměněnou pracovní smlouvu a padělané potvrzení o výši příjmů, smluvně stanovené splátky navíc řádně nehradí. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až dvouleté vězení.

1. prosince 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem