Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neoprávněně odebírala elektřinu

DĚČÍNSKO - Žena byla připojena "načerno"; Řídil se zákazem, skončil ve vazbě... 

Neoprávněně odebírala elektřinu

     Z přečinu krádeže byla obviněna žena, která je podezřelá, že po dobu více jak pěti měsíců neoprávněně odebírala elektrickou energii. V Děčíně si nechala načerno připojit elektřinu do bytu, kde byla elektrárenskou společností kvůli dluhům odpojena, škoda za odebraný proud byla vyčíslena na více jak třináct tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a obviněná bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dvouleté vězení.

Řídil se zákazem, skončil ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 28letý muž, kterého policisté obvinili z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Minulý týden v obci Růžová řídil osobní vozidlo i přes to, že má rozhodnutím Magistrátu města Děčín uložen roční zákaz řízení všech motorových vozidel. Kromě toho, že bylo auto v rozporu  se zákonem vybaveno antiradarem a navíc i zvláštním zvukovým výstražným zařízením doplněným výstražným světlem modré barvy, převážel ve vozidle prekursory a předměty určené k výrobě drog. Muži, který byl při řízení, které má zakázané, chycen už poněkolikáté, hrozí v krajním případě až pětiletý trest odnětí svobody.

Odcizené kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Děčíně vnikl na oplocený pozemek a následně ze sklepa rodinného domu odcizil jízdní kolo. Majitel vyčíslil škodu na sedm tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin porušování domovní svobody, za který hrozí lapkovi v případě dopadení až dvouleté vězení.

1. října 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem