Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Někteří lupiči jsou vymyšlení

MOST - Policie tento týden odložila čtyři loupeže, nestaly se; Chlapec doma zahálel, do školy nedocházel a další 

Policejní komisař mostecké policie tento týden odložil čtyři případy zločinů loupeží, které se nestaly. Loupež, která se udála v parku Šibeník minulý týden v podvečer, šetřili kriminalisté. Poškozenými byli tři mladíci, kteří byli oloupeni o mobilní telefon čtyřmi neznámými pachateli. Ti měli trojici napadnout údery pěstí a poté jim prohledat kapsy. Jednomu z nich pak odcizili mobilní telefon. Ke zranění osob nedošlo. Provedeným šetřením nakonec vyšla najevo zcela jiná pravda. Poškozený sám mobil zastavil v zastavárně, protože chtěl získat peníze. Doma pak uvedl, že byl okraden. To mu pak doma dosvědčili i jeho dva kamarádi. Další loupež se měla stát též minulý týden na sídlišti Výsluní. Tam dva neznámí muži po poškozeném chtěli cigarety a pak i peníze. Použili přitom násilí a muži způsobili drobné poranění. Ohrožovali ho i nožem. Ani tato loupež se nestala tak, jak ji oznamovatel popisoval. Ke třetí loupeži mělo dojít již v květnu. Oznámila ji žena z Mostu. Do jejího bytu měl bez souhlasu vstoupit podezřelý muž, který jí měl vyhrožovat a požadovat drogy. Při odchodu jí odcizil nabíječku k mobilu. Šetřením bylo zjištěno, že žena si celou událost vymyslela a šetření policisté ukončili. Čtvrtý zločin loupež byl kriminalisty šetřen od úterý tohoto týdne. Mladíka z Mostu měla neznámá žena na ulici udeřit do obličeje a připravit ho o dva mobilní telefony. Případ nakonec rozuzlil sám oznamovatel. Policistům v další výpovědi uvedl, že byl trochu ovlivněn alkoholem a žádnou ránu pěstí nedostal. Mobily někde vytratil, kde přesně však sám neví.

Kanály v ulici chybí
Škodu za šestnáct tisíc zanechali zloději barevných kovů městu Mostu. Neznámí lapkové v jedné ulici města Mostu odcizili začátkem tohoto týdne celkem osm kusů litinových kanálových poklopů. Případ přečinu krádeže vyšetřují policisté obvodního oddělení v Mostě. Odcizené předměty z litiny skončily zřejmě v některé ze sběren druhotných surovin.

Chlapec doma zahálel
Z přečinu ohrožení výchovy dítěte byla v těchto dnech mosteckou policií obviněna 39letá žena. Ta řádně nedohlížela na pravidelnou povinnou školní docházku svého nezletilého syna. Ten v důsledku její péče chodil do školy občas a za školní rok zameškal celkem 518 vyučovacích hodin, z toho 240 měl neomluvených. Tím svému dítěti umožnila vést zahálčivý život a ohrozila jeho rozumový a mravní vývoj. Obviněnou Mostečanku policie vyšetřuje na svobodě.

Zloději s oblibou navštěvují garáže
Garáže jsou oblíbeným cílem různých nenechavců. Až v obci Brandov v Krušných horách zaznamenal majitel rodinného domku, že ho navštívil zloděj. Ten zdolal zamčené dveře a vnikl do garáže. Z ní lapka odcizil různou zahradní techniku. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na patnáct tisíc korun. Případ šetří hamerští policisté. Jiný zloděj se vloupal do garáže v Mostě též násilím. Odnesl si s sebou křovinořez a díly na jízdní kolo. Vlastníkovi garáže zanechal škodu ve výši šesti tisíc korun.

Kolo má už někdo jiný
Lehkou práci měl neznámý poberta. Ten tento týden přišel jednoduše k jízdnímu kolu. Našel u v jednom školském zařízení v Mostě stát u dveří na chodbě. Tam si ho odstavil jeho majitel a šel si zacvičit. Kolo však nijak nezajistil. Lapka si ho vzal, aniž by si ho někdo všiml. Poškozený Mostečan vyčíslil škodu na částku 12 000 korun. Policisté po horském jízdním kole tovární značky Scot nyní pátrají.

Akce skončila krádeží
O notebook a mobilní telefon přišel jeden muž z Teplicka. O víkendu měl se svými známými v jednom mosteckém zařízení soukromou společenskou akci. Ve stanu měl své věci. Ráno po akci marně hledal odložený notebook Acer a mobilní telefon značky Nokia. Poškozený Tepličan utrpěl hmotnou škodu ve výši osmnáct tisíc korun. Případ nyní vyšetřuje mostecká policie.

Žízeň kofolou nehasil
Velkou žízeň měl zřejmě zatím neznámý zloděj. Ten vnikl tento týden do skladu nápojů v Mostě. Do objektu se dostal po překonání oken a ze skladu vynesl přepravku plnou lahví Kofoly. Ty ale neodnesl. Možná byla pro něj těžká, možná ho někdo vyrušil a utekl. Pití nechal odhozené ve křoví poblíž skladu. Poškozený majitel odhadl, že mu pachatel způsobil škodu ve výši dvou tisíc korun.

V Mostě 18. srpna 2010
 

vytisknout  e-mailem