Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Někdy se i podaří i ptáčka lapit

DĚČÍN - Dopadení mizery; Ukradená Jawa 250; Auto v plamenech; To víno tu nenechám... 

Dopadení mizery
 
DĚČÍN – Vykutálený lapka využil příležitosti a sbalil peněženku, jenž mu neříkala „Pane !“. Dlouho se u něj však neohřála, protože děčínští policisté ho téměř v mžiku odhalili.  Odrzlému padouchovi nadělili podezření z trestného činu krádeže, za což může vyfasovat širokou škálu trestů.  Okradenému muži byla peněženka s doklady vrácena a návdavkem získal i cennou zkušenost. Původně si přijel jen načerpat pohonné hmoty a ani ve snu ho nenapadlo, že při tom přijde o své doklady i s peněženkou, kterou si zapomněl na stojanu u čerpací stanice. Když se na místo po chvíli vrátil, našel tam už jen místo zející prázdnotou.
 
Ukradená Jawa 250
 
VELKÝ ŠENOV – V Mikulášovicích včera v noci řádil zloděj. Vyhlédl si zaparkovanou Jawu 250, jíž si majitel uschoval přes světem do garáže. Věřil, že o ni nepřijde.  Leč člověk míní a život mění, takže když v pondělí vstoupil do garáže, našel tam už jen prázdné místo. Motocykl i s helmou zmizela rukou vykutáleného vetřelce, který na ní zřejmě odjel, aniž by byl zpozorován okolím. Pokud se mužům zákona podaří na nenechavého výtečníčka kápnout, odměnou za jeho troufalost mu bude nejen sdělení obvinění z trestného činu krádeže, ale i několikaměsíční návštěva věznice s ostrahou.
 
Auto v plamenech
 
ČESKÁ KAMENICE – V pondělí lehce před půlnocí zasahovali českokameničtí policisté u hořícího auta, které stálo nedaleko policejní stanice.  Neznámý žhář ho zřejmě polil hořlavinou, poté už jen škrtnul zápalkou a plameny plnily záměr padoucha. Díky bdělosti tamních policistů byl hořící Nissan Primastar poničen jen z malé části. Zarmoucenému majiteli byla způsobena padesáti tisícová škoda a pokud se podaří zákeřného zloducha dopadnout, dostane k proplacení nejen padesáti tisícovou škodu, ale také si může vyslechnout obvinění z trestného činu poškození cizí věci, za což mu hrozí až jednoletý pobyt za mřížemi.  
 
To víno tu nenechám…
 
RUMBURK – Vyhlédl si dva krámky a neohlášeně vstoupil dovnitř. Místo klíčů rozbil skleněné výplně dveří, a pak už jen hledal, co se dá ukrást. Nahlédl do všech koutů a nakonec si odnesl značnou část uschovaných peněz. A s sebou vzal i kartónek červeného vína. Asi k rozpuštění černého svědomí.  Děčínští policisté si na vykutálené ptáčka posvítí a pokud přeci jen uvízne ve spárech spravedlnosti, vyslouží si kromě sdělení obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, také některý ze široké palety trestů, které náš trestní zákoník nabízí .
 
31.8.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem