Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nehodovost v září

CHOMUTOV - Co přineslo září v dopravě 

Během měsíci září vyšetřovali policisté celkem 116 nahlášených dopravních nehod. Je to o 27 méně, než tomu bylo v loňském roce. Zraněno bylo celkem 31 osob – 26 lehce a 5 těžce. Určitě pozitivním zjištěním je skutečnost, že za uvedenou dobu na silnicích nevyhasl ani jeden lidský život. Celkové škody se vyšplhaly na 4 492 000 korun, na pokutách bylo vybráno celkem 35 800 korun. Alkohol byl zjištěn u 4 bourajících řidičů. 

       Z rozboru, podle příčin nehod je zřejmé, že i v září nejvíce nehod zavinil způsob jízdy – 60 nehod, následuje nedání přednosti v jízdě – 24 nehod, nepřiměřená rychlost – 11 nehod, špatné předjíždění – 3 nehody, technická závada na vozidle jako příčina dopravní nehody nebyla ani v září zjištěna.       

     Celkem 96 nehod zavinili svoji jízdou samotní řidiči motorových vozidel, zvěř má na svědomí tentokrát 16 nehod a 2 nehody zavinil řidič nemotorového vozidla. Chodci se chovali vzorně, nehodu nezpůsobili. Stejně tak nebyla zjištěna ani závada na komunikaci a technická závada na vozidle.  

4. října  2017

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem