Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nález nebyl nebezpečný

LOUNSKO –Munice to naštěstí nebyla; Neplatil výživné na své dítě 

Munice to naštěstí nebyla

Lounští policisté přijali oznámení na linku 158, kdy oznamovatel policistům sdělil nalezení munice v Panenském Týnci. Dotyčný při jarním úklidu dílny nalezl kovový předmět připomínající dělostřelecký granát. Po ohledání předmětu pyrotechnikem bylo zjištěno, že se jednalo o kovový obal dělostřeleckého granátu ráže 7,5 cm z I. světové války, který neobsahoval žádnou výbušnou složku, tudíž nebyl životu nijak nebezpečný. Pyrotechnici ústecké policie nalezenou nefunkční část munice převzali a odvezli k likvidaci.

Nálezy munice nejsou na našem území nikterak neobvyklé. Nejčastěji se setkáváme s pozůstatky II. světové války, výjimkou ale nejsou ani nálezy z dob I. světové války, či z války Prusko – Rakouské, nebo naopak z doby nedávno minulé – pozůstatky po činnosti a výcviku vojsk Varšavské smlouvy i naší armády. 

V souvislosti se stoupajícími teplotami začínají lidé více chodit do přírody a mohou se s nebezpečnými předměty setkat. Jak se zachovat?

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

Nálezy munice na našem území - více ZDE.

Neplatil výživné na své dítě

Lounští kriminalisté obvinili 35 letého muže, který od roku 2016 neplatí výživné na své nezletilé dítě i přesto, že mu byla tato povinnost uložena ze zákona a stanovena rozsudkem Okresního soudu v Lounech. Muž na výživném dluží za uvedené období bezmála 110 tisíc korun. Kvůli tomu nyní čelí trestnímu stíhání pro přečin zanedbání povinné výživy. Pokud bude jeho vina prokázána, hrozí mu podle zákona trest odnětí svobody až na jeden rok.

28. března 2022
prap. Mgr. Kamil Marek
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem