Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Myslel si, že to půjde po zlém

DĚČÍN - Vyhrožování kvůli penězům, neodvedení pojištění, zneužité osobní údaje a alkohol za volantem 

Finanční hotovost chtěl po své matce osmadvacetiletý výtečník. Když mu peníze odmítla vydat, začal jí ohrožovat nožem a vyhrožovat zabitím, přičemž jí způsobil drobné poranění. Pak začal s demolicí zařízení bytu. Žena mu v tom chtěla zabránit, avšak skončila se zraněními. Rumburští policisté, kteří ho pak zadrželi, mu ještě naměřili nějaký ten alkohol v dechu. Za nebezpečné vyhrožování a vydírání se zbraní proti němu strážci zákona vedou trestní stíhání. Obviněnému tak může hrozit až osm let odnětí svobody.
 
 
Přes dva roky nebyli pojištění
 
Trestní stíhání zahájili rumburští policisté také proti jednatřicetiletému jednateli jedné společnosti. Ten nesplnil svou zákonnou povinnost a více než dva roky za zaměstnance neodváděl platby na sociální pojištění, ačkoli z mezd částky strženy byly. Vznikla tím škoda za více než sto sedmdesát tisíc korun. Na krku má obviněný hrozbu až tříletého vězení.
 
 
Uzavřela půjčku na cizí údaje
 
Osobní údaje manželského páru z Velkého Šenova zneužila k uzavření dvou úvěrových smluv šestačtyřicetiletá podvodnice. Nešťastníci si tak půjčili osmačtyřicet tisíc korun, aniž by o tom věděli. Kriminalisté z Rumburku ale ženu vypátrali a obvinili z trestného činu poškození cizích práv a úvěrového podvodu. Z toho kouká hrozba až dvouletého pobytu za mřížemi.
 
 
Střízlivý dál dojedeš
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší policisté z Rumburku nezodpovědného padesátiletého řidiče, který hnal svůj automobil po silnici se spolujezdcem jménem Promil Alkoholič. Dojel až na místo, kde si ho varnsdorfská hlídka vzala do parády. Na displeji dechového přístroje se rozsvítilo bezmála jedno a půl promile a malér byl na světě. Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pánovi až jeden rok odnětí svobody.
 
 
 
28. 6. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem