Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž objevil při práci na zahradě granát

DĚČÍNSKO - Stará vojenská munice naštěstí nikomu neublížila; Řídil pod vlivem alkoholu; Tragická srážka osoby s vlakem… 

V neděli 18. února v dopoledních hodinách  objevil muž na zahradě při údržbě pozemku v obci Veselé v hlíně předmět, připomínající granát. O svém nálezu ihned informoval policisty na lince 158.  Na místo vyjeli českokameničtí  policisté, kteří věc vyhodnotili jako skutečný nález munice a místo zajistili.  Přivolaný policejní pyrotechnik potvrdil, že se skutečně  jedná o dělostřelecký granát ráže 75 mm z druhé světové války a převzal jej k odborné likvidaci.   Ke zranění osob ani k majetkové škodě nedošlo.  Nebyla nutná evakuace osob.

Doporučení:
Při nálezu vojenské munice a jiných předmětů s neznámým obsahem, se těchto nedotýkejte. Okamžitě oznamte nález na telefonní linku 158 nebo osobně na policejní oddělení. Neodbornou manipulací může dojít k výbuchu a zranění osob. K ohledání a zneškodnění podezřelého předmětu je oprávněn pouze policejní pyrotechnik.

Řídil pod vlivem alkoholu

Policisté z obvodního oddělení Česká Kamenice zastavili a kontrolovali v sobotu 17. února v Kytlicích krátce před  půlnocí  32letého muže, který řídil motorové vozidlo. Řidič vykazoval při kontrole známky požití alkoholu. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní a byla mu naměřena hodnota 1,87 promile alkoholu v dechu. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Po vystřízlivění si následující den na obvodním oddělení převzal od policistů záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě uznání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Tragická srážka osoby s vlakem

V neděli 18. února,  krátce před 21. hodinou došlo  ke srážce projíždějícího  vlaku s osobou v kolejišti v Děčíně 3,  na železniční trati mezi Děčínem a Benešovem nad Ploučnicí. Strojvedoucí již nemohl střetu zabránit. Při srážce osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místo byl přivolán koroner. U zemřelé osoby byla nařízena soudní pitva.   Provoz na železniční trati byl obnoven v pondělí 19. února, krátce před 1 hodinou ráno.  Veškeré okolnosti této tragické události prověřují děčínští kriminalisté.  

Děčín 19. února 2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

nález munice

nález munice 

Detailní náhled

nález munice

nález munice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem