Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladík skončil ve vazbě

CHOMUTOVSKO - Pronásledovatelům utekl, policisté ho stejně dopadli; Trestnímu stíhání neunikli. 

Za zdmi vazební věznice skončil teprve devatenáctiletý mladík z Chomutova. Ten se měl podle kriminalistů dopustit několika trestných činů. V polovině srpna měl v areálu jedné z chomutovských firem vypáčit dvířka tří šatních skříněk zaměstnanců firmy a z jedné z nich odcizit peníze a cigarety. Kromě toho měl ve výrobní hale odcizit ze zavěšeného batohu peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. Zaměstnanci firmy si neznámého „vetřelce“ všimli a pronásledovali ho. I když ho dostihli, tak se mu nakonec podařilo utéct. Později ho však díky osobní znalosti dopadli policisté. Podle nich má mít na svědomí i krádež dalších věcí, tentokrát z rodinného domu v Děčíně. K té mělo dojít koncem července. Původně neznámý pachatel tam vstoupil do domu, kde v tu dobu byla majitelka. Než si ho stačila všimnout a utekl, měl odcizit několik tisíc a zlaté šperky, čímž vznikla škoda přes dvacet tisíc korun. Ani v tomto případě dotyčný spravedlnosti zřejmě neunikne, protože policisté jeho totožnost zjistili. Obvinili ho ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vzhledem k jeho trestní minulosti a pokračování v trestné činnosti podal vyšetřovatel podnět ke vzetí do vazby. Státní zástupce i soudce byli stejného názoru a mladý muž je tak v současné době ve vazební věznici. Pokud bude odsouzen, může za mřížemi strávit až tři roky.

Trestnímu stíhání neunikli

Trestnímu stíhání čelí dva mladí muži, kteří si podle všeho chtěli přilepšit krádeží peněz a dalších věcí. Před pár měsíci došlo v obci na Chomutovsku k vloupání do objektu, v němž se nachází kavárna a byt majitele. Tehdy neznámý pachatel do tohoto objektu za užití násilí vnikl a prohledal kavárnu i byt. Svým počínáním nejenže udělal značný nepořádek, ale navíc odcizil více než tři tisíce korun, řetízek a náušnice a poškodil zařízení bytu. Celkově tak měl napáchat škodu přesahující 11 tisíc korun.

Díky zajištěným stopám a provedenému šetření se policistům podařilo zjistit, že pachatel nebyl jeden. Jako podezřelé z popsaného vloupání ustanovili dva muže ve věku 28 a 20 let. Těm vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. U soudu jim v případě uznání viny hrozí až tříleté tresty.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 29. září 2021

vytisknout  e-mailem