Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladík kradl alkohol

MOST - Vždy byl zadržen ostrahou; Na ulici napadl přítelkyni; Lapkové kradli v restauracích. 

V batozích měli alkohol
Na policejním oddělení skončila dvojice mladíků, kteří měli minulý týden v jedné mostecké prodejně odcizit alkoholické nápoje. Do přineseného batohu si uložili několik lahví s alkoholem v hodnotě 1 800 korun a poté prošli pokladnou bez zaplacení, kde je zadržela ostraha. Mladíkovi ve věku 18 let z Litvínova policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže s hledem na jeho minulý trest a jeho komplic je řešen pro přestupek. O pár dnů později osmnáctiletý Litvínovan skončil na policii znovu. Přijel do Mostu opět krást ve společnosti 29leté ženy z Mostu. V jiném supermarketu měli odcizit batoh a do něj vložit osm lahví tvrdého alkoholu v ceně 5 100 korun. Nákup nezaplatili a ani ho nakonec neodnesli. Bdělá ostraha je zadržela a předala policii. I žena byla v minulosti odsouzena a stejně jako její komplic si odnesla záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže. Batoh dvojice při krádeži poškodila.

Na ulici napadl přítelkyni, dopustil se výtržnosti
Policisté v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 38letému muži z Litvínova. Ten měl na veřejném místě na chodníku koncem ledna ve večerních hodinách napadnout svoji družku. Ta utrpěla zranění, ale nedala souhlas ke stíhání svého druha. I přesto policisté výtržníkovi sdělili podezření z výtržnictví, neboť se jednání dopustil na místě veřejnosti přístupném a jednak tak učinil opakovaně a za obdobné jednání byl již soudem pravomocně odsouzen. 

Muž přišel o mobil, žena o peněženku
Mostečtí policisté šetří z víkendu dva případy, kdy neznámí pachatelé odcizili mobil a peněženku. V mostecké restauraci na sídlišti Zahradní v Mostě neznámý lapka v noci využil nestřeženého okamžiku a jednomu z hostů odcizil mobilní telefon, který ležel volně na stole. Poškozený vyčíslil škodu na částku 6 tisíc korun. Druhý případ se měl stát v jiné hospodě v témže sídlišti. Tam kdosi v dopoledních hodinách využil chvilky nepozornosti a z kanceláře ukradl z dámské kabelky peněženku s hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Poškozená odhadla škodu na sedm tisíc korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 11. února 2019

vytisknout  e-mailem