Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Měď stále láká

TEPLICE - Zmizely okapové svody i oplechování; Ukradl holící potřeby... 

Měď stále láká
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil měděné klempířské prvky. Po překonání téměř dvoumetrového plotu vnikl na soukromý pozemek a následně z rekonstruovaného domu odcizil okapové svody a oplechování schodiště, další klempířské prvky zcela zničil. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na odcizených svodech a oplechování na 12 tisíc korun, dalších devět tisíc bude muset vynaložit na opravy zničeného majetku. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které hrozí pachateli v případě dopadení maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Krade stále dál
     Až tři roky ve vězení může strávit 29letý lapka, který v teplickém obchodním centru odcizil holící potřeby za čtyři tisíce korun. Značkové výrobky uschoval pod oblečení a následně prošel pokladní zónou, aniž by zboží zaplatil. Muži, který se už v minulosti dostal do konfliktu se zákonem několikrát, bylo sděleno podezření z přečinu krádeže.
 
Z auta zmizely cigarety
    Dvacet sedm kartonů cigaret odcizil dosud neznámý pachatel za zaparkovaného osobního vozidla. Tepličtí policisté vyšetřují případ vloupání do auta, ze kterého si zloděj odnesl „kuřivo“ za bezmála 22 tisíc korun. Další tři tisíce bude stát oprava poškozeného vozidla, pachateli hrozí za přečin krádeže až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Vloupání do přístavku
     O dvě horská kola, motorovou sekačku a další věci přišla žena z Lahoště. Dosud neznámý pachatel se vloupal do zděného přístavku u rodinného domu, ze kterého následně odcizil věci, jejichž hodnotu okradená vyčíslila na 42 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Kamiony zůstaly nasuchu
     Pohonné hmoty za téměř 25 tisíc korun odcizil dosud neznámý zloděj v katastru obce Velvěty. Z nádrží dvou zaparkovaných kamionů odčerpal 750 litrů motorové nafty. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení maximálně dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 25. 10. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem