Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lupič dopaden za hodinu

TEPLICE - Pokusil se ukrást kabelku; Zloděj mohl způsobit neštěstí... 

 Lupič byl dopaden za hodinu
     K loupežnému přepadení 22leté ženy došlo o víkendu v Bílině. Pachatel poškozenou bez předchozího varování udeřil pěstí do obličeje a pokusil se jí strhnout její kabelku. Žena se však s lupičem o tašku začala přetahovat a následně se dala na útěk. Pachatel se však nechtěl lupu vzdát a běžel za ní, pronásledování však po chvíli vzdal. Na základě popisu pachatele, který oběť přepadení poskytla, se policistům podařilo během jedné hodiny lupiče dopadnout. Pětadvacetiletý muž z Bíliny byl obviněn z trestného činu loupeže ve stadiu pokusu, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
Zloděj mohl způsobit neštěstí
    Až tříleté vězení hrozí neznámému pachateli, který na železniční trati v Újezdečku na Teplicku odřízl 4 kabely vedoucí ke stykovému transformátoru. Tím pachatel vyřadil z provozu nejen bezpečnostní zařízení kolejiště, ale také činnost návěstidla a zabezpečovacího zařízení v daném místě. Tím byla značně ztížena komunikace mezi projíždějícími vlaky a výpravčím, čímž byla ohrožena i bezpečnost drážního provozu. Policisté věc prošetřují jako přečin poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení.
 
Pozor na otevřené dveře
    Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Duchcově vnikl nezajištěnou brankou na zahradu rodinného domu a poté nezajištěnými dveřmi do předsíně a kuchyně. Zde odcizil finanční hotovost, z lednice si navíc nabral různé potraviny, které chtěl zřejmě také odnést. Ty ale nechal na stole a z místa činu utekl. Věc je prošetřována jako přečin krádeže a porušování domovní svobody, lapka může v případě dopadení putovat až na dva roky za mříže.
 
Policejní hlídce neujel
     Hlídce policistů z Dubí se pokusil ujet 24letý řidič osobního vozidla Renault. Na pokyn k zastavení daný ze služebního vozidla nereagoval a začal vysokou rychlostí ujíždět. Policisté auto pronásledovali až do Mstišova, kde řidič zastavil a pokusil se z vozidla utéct. Strážci zákona však byli rychlejší a muže po chvilce dopadli. Následně zjistili, že řidič ujížděl, protože má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Teď mu v případě odsouzení hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
 
Teplice, 16. 8. 2010, nprap. Daniel Vítek

vytisknout  e-mailem