Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Loupež

LITOMĚŘICKO – Obviněný skončil ve vazbě. 

Litoměřičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Ústecka, které ho obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. 

Ústečan měl počátkem měsíce října krátce před polednem u vchodových dveří do bytového domu v Lovosicích přistoupit k 86leté ženě, jdoucí pomocí tzv. chodítka, která se tu chvíli vracela z nákupu. Měl využít její nepozornosti a ve chvíli kdy chtěla odemknout vstupní dveře, se jí měl pokusit z nesené tašky odcizit peněženku. Poškozená jej zachytila za ruku ve snaze mu zabránit peněženku z tašky vytáhnout. Muž měl však využít své fyzické převahy a peněženku jí po krátkém přetahování vytrhnout z ruky. Bezprostředně poté měl i se svou kořistí utéct. Na základě intenzivního operativního šetření se podařilo muže během několika málo dní vypátrat a zadržet. Ke zranění seniorky naštěstí nedošlo. Škoda je předběžně vyčíslena na 1500 korun. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl obviněný vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. 

 26. 10. 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem