Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Léto čtyřikrát jinak

DĚČÍN - Columbus není jen známý cestovatel; Cesta se smutným koncem; Místo ryb starosti; Odnesl si z karavanu, co se dalo 

Columbus není jen známý cestovatel
 
RUMBURK – Škoda Octávia přišla o svého Columbuse. Tato velmi žádaná radionavigace zmizela rukou chtivého výtečníčka během čtvrteční noci v Rumburku. Zklamaný majitel přišel nejen o šikovného pomocníka, ale navíc musí ještě ve své peněžence zalovit hodně hluboko. Napáchaná škoda se vyšplhala až na osmačtyřicet tisíc korun českých. Pokud se mužům zákona podaří výtečníčka nalézt, vyslechne si nejen obvinění z trestného činu krádeže a poté si může jít posedět až na dva roky do vězení.
 
Cesta se smutným koncem
 
ČESKÁ KAMENICE – Děčínští policisté se v pátek odpoledne nedaleko České Kamenice stali smutnými svědky tragické události. Mladý muž z Varnsdorfu nezvládl levotočivou zatáčku na svém motocyklu, což se mu stalo osudným. Se svou motorkou se překlopil na levý bok a sklouzl přes krajnici do příkopu, kde se zarazil. Jeho tělo tak velkému nárazu nedokázalo vzdorovat a muž bohužel zemřel. Po zadokumentování bude celá událost odložena. V srdcích nejbližších bohužel zůstane navždy.
 
Místo ryb starosti
 
HŘENSKO – Přijeli si zarybařit a ulovili starosti. V sobotu odpoledne zaparkoval mladý pár svůj vůz na parkovišti v Růžové. Když se navrátili ke svému autu, čekalo na ně nemilé překvapení v podobě odcizeného mobilního telefonu a rybářských prutů. Místo příjemného odpočinku  u vody nakonec sepisovali na policejní služebně protokoly a domů odjedou o osmnáct a půl tisíce korun chudší.  Pokud se podaří policistům nezbedného zloděje vypátrat, hrozí mu pro trestný čin krádeže až dvouletý pobyt za mřížemi.  
 
Odnesl si z karavanu, co se dalo
 
DĚČÍN – Vykutálený nenechavec  si během uplynulého víkendu vyhlédl zvelebený karavan v Březinách na Děčínsku a jal se ho vyloupit. Násilím vklouzl dovnitř a odnesl si kromě elektroniky i několik DVD nosičů s filmy a hudbou. Ovšem i to mu bylo zřejmě málo, tak si k tomu ještě odnesl i pracovní nářadí, kytaru a repliky střelných zbraní. Policie po nenasytném zloději a odcizených věcech v současné chvíli  usilovně pátrá. Vetřelci za jeho troufalost v případě dopadení hrozí nejen sdělení obvinění z trestného činu krádeže, ale současně i zabavení odcizených věcí, uhrazení vzniklé škody nebo peněžitý trest.
 
Děčín 2.8.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
 
 

vytisknout  e-mailem