Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka byl dopaden

TEPLICKO - Dětské kolo ukradl recidivista; Hledáme svědky nehod a další zprávy. 

Lapka byl dopaden

     Tepličtí policisté objasnili případ odcizení dětského jízdního kola, ke kterému došlo začátkem letošního roku. Tehdy ještě neznámý lapka odcizil z činžovního domu kolo v hodnotě dva tisíce korun, policisté začali případ prošetřovat jako přestupek proti majetku.

     Během vyšetřování se ukázalo, že bicykl odcizil 28letý recidivista, případ byl proto překvalifikován na trestný čin krádeže. Policisté v minulosti pětkrát odsouzenému muži sdělili podezření z přečinu, za který by mohl jít až na tři roky zpátky za mříže, podařilo se jim také zajistit a majitelce vrátit odcizené kolo.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 11:30 do 12:00 hodin dne 5. února 2020 v Teplicích, ul. Pařížská ve směru k ul. Bulharská. Nezjištěný řidič poškodil po levé straně komunikace zaparkované vozidlo Mercedes a z místa odjel, aniž by splnil svou zákonem danou povinnost. Na nabouraném vozidle Mercedes způsobil podélné rýhy v laku na pravé straně vozidla.

     K další nehodě došlo 5. února 2020 v době od 7:30 do 10:30 hodin v Teplicích, ulice Štúrova před č. p. 39. Neznámý řidič měl poškodit při pravém okraji komunikace zaparkovaný automobil Opel Insignia bílé barvy. Na autě je poškozená levé přední strana, viník nehody místo opustil.

     Od nehody ujel i neznámý řidič, který měl v době od 14:30 do 15:05 hodin dne 6. února 2020 v Teplicích, ul. Trnovanská před č. p. 1325/7 na kolmém parkovacím místě poškodit zadní nárazník vozidla Škoda Fabia. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Blesková krádež

     Jen několik málo minut stačilo neznámému zloději k vykradení cizího auta, které zaparkovala mladá žena v Teplicích. Než odvedla děti do školy, rozbil jí neznámý pachatel okénko a odcizil kabelku s doklady, mobilem, peněženkou a platební kartou. Řidička přišla o věci za téměř 13 tisíc korun, dalších dvacet tisíc bude stát podle předběžných odhadů oprava auta. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Zloděj šel po kamerách

     Na auto kamery se zaměřil neznámý zloděj, který se v Bílině vloupal během jedné noci do tří zaparkovaných vozidel. Z čelních skel vozidel pak odcizil kamery v celkové hodnotě 4 400 korun, kolem šesti tisíc budou muset majitelé aut zaplatit za rozbitá skla. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

7. února 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem