Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradla v obchodech

TEPLICKO - Žena se zaměřila na lahve s alkoholem; Splátky nehradí; Odcizená nafta. 

Kradla alkohol

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 21leté ženě, která opakovaně kradla v obchodech. V rozmezí dvou týdnů se dopustila krádeží minimálně v pěti případech, čtyřikrát při nich byla přistižena, jeden případ byl zpětně objasněn díky kamerovým záznamům. Na prodejní ploše vždy vzala několik lahví s „tvrdým“ alkoholem, které si schovala do tašky a bez zaplacení zboží prošla pokladní zónou. Celkem odcizila alkohol v hodnotě přes 8400 korun, v případě odsouzení jí v krajním případě hrozí až dvouleté vězení.

Splátky nehradí

     Z přečinu podvodu se bude před soudem zodpovídat 29letá žena, která prostřednictvím prodejce elektro zboží uzavřela se společností poskytující nebankovní půjčky smlouvu o spotřebitelském úvěru na nákup televizoru v hodnotě 19 400 korun. Už v době uzavírání smlouvy ale věděla, že má vyšší měsíční výdaje než své příjmy, a že nebude úvěr schopna splácet, což do současné doby ani nečiní. Pokud bude uznána vinnou, mohla by jít až na dva roky za mříže.

Odcizená nafta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích po přeštípnutí pletiva plotu vnikl na pozemek a následně do haly, kde z nádrže zaparkovaného nákladního vozidla odcizil asi 250 litrů nafty. Celková škoda byla vyčíslena na jedenáct a půl tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

9. ledna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem