Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež mu neprošla

DĚČÍNSKO - Recidivistovi se krádež vůbec nepovedla; Ukradené uzeniny... 

Krádež mu neprošla

     Ze zločinů krádeže a krádeže ve stadiu pokusu se bude zodpovídat 42letý zloděj, který minulý týden v děčínském supermarketu ve večerních hodinách ukradl batoh a schoval do něj několik bund a lahví značkového alkoholu. Batoh napěchovaný věcmi v hodnotě přes dvanáct tisíc korun si v prodejně schoval a vrátil se pro něj až ráno následujícího dne.

     Batoh si dal na záda a prošel pokladní zónou, kde ho zadržela ostraha a přivolala policisty. I kdyby se mu ale podařilo proklouznout, byl by nemile překvapen. Jeho počínání si totiž večer povšiml pracovník ostrahy, který nakradené věci nahradil několika PET lahvemi, aby prodejně nevznikla škoda, kdyby se snad zloděj vrátil a podařilo se mu batoh nepozorovaně pronést. V minulosti 13krát odsouzený muž byl zadržen a obviněn ze zločinu krádeže, trestně stíhaný je na svobodě.

Ukradené uzeniny

     Uzeniny v hodnotě asi třicet tisíc korun ukradl před svátky neznámý pachatel v Děčíně. Vnikl se do stánku, ze kterého si odnesl různé masné výrobky, policisté případ prověřují jako zločin krádeže a po pachateli, kterému hrozí až osmileté vězení, pátrají.

Pokus vloupání

     Ze zločinu krádeže ve stadiu pokusu je podezřelý neznámý pachatel, který se pokusil v Děčíně vykrást byt. Neúspěšně se snažil vypáčit vstupní dveře, dovnitř se ale nedostal a z místa činu odešel bez kořisti. I přesto hrozí neúspěšnému lapkovi v případě dopadení až osmiletý trest odnětí svobody.

28. prosince 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem