Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež kola objasněna

DĚČÍNSKO - Lapka odcizil bicykl z garáže; Do vězení se mu nechtělo a další zprávy. 

Krádež kola objasněna

     Policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody 23letému muži, který je podezřelý, že v polovině února vnikl v Děčíně na oplocený pozemek a následně z garáže ukradl horské kolo. Majitel vyčíslil škodu na dvacet tisíc korun, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, mohl by ho soudce poslat až na tři roky za mříže.

Do vězení se mu nechtělo

     Na problémy si zadělal 45letý muž, který si letos v dubnu převzal výzvu k nastoupení k trestu odnětí svobody, kam se ale bez závažného důvodu nedostavil a vězení se záměrně vyhýbal. V pondělí odpoledne ho v katastru obce Varnsdorf uviděli policisté, když je muž spatřil, začal utíkat. Strážcům zákona ale neunikl a skončil s pouty na rukou, po provedení všech nezbytných úkonů byl eskortován do vězení. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se dopustil tím, že se vyhýbal trestu, mu může soudce prodloužit pobyt za mřížemi až o dva roky.

Vloupání do auta

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý zloděj, který se v Děčíně vloupal do osobního vozidla. Odcizil z něj autorádio s dotykovým displejem, škoda byla vyčíslena na čtyři tisíce korun.

Vykradená kůlna

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který Rumburku vnikl na zahradu u rodinného domu, kde se vloupal do zahradního domku a kůlny. Odcizil štípačku na dřevo a různé elektrické ruční nářadí, celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na více jak dvaadvacet tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, zloději hrozí v případě dopadení až tříleté vězení.

25. května 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem