Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež kol

DĚČÍNSKO - Přišli o kola za sto tisíc; Alimenty se platit musí... 

Krádež kol

     O dvě jízdní kola v celkové hodnotě sto tisíc korun přišli lidé, kteří trávili volno v katastru obce Hřensko. Neznámý zloděj jim zřejmě v průběhu noci odcizil kola a nezabránil mu v tom ani řetězový zámek, kterým byla zajištěna. Po odcizených kolech i pachateli, kterému hrozí v případě dopadení až pětiletý pobyt za mřížemi, teď policisté intenzivně pátrají.

Alimenty se platit musí

     Z přečinu zanedbání povinné výživy byl obviněn 44letý muž, který neplatí alimenty na svou nezletilou dceru. Přestože tato povinnost vyplývá ze zákona a konkrétní výše měsíčního příspěvku byla stanovena soudem, muž dluží na výživném nejméně dvanáct tisíc korun. Tím se dopustil protiprávního jednání, za které by ho mohl poslat soudce v krajním případě až na rok za mříže.

Zmizel solární panel

     Policisté pátrají po neznámém zloději, který v katastrálním území obce Huntířov překonal drátěné oplocení a z objektu, který se nachází na odlehlém místě v lese, ukradl solární panel a baterie. Škoda byla vyčíslena na pětatřicet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

30. června 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem