Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Konference "Fenomén doby - KYBERKRIMINALITA"

ÚSTECKÝ KRAJ - Dnes v Ústí nad Labem proběhl třetí ročník konference zaměřené na problematiku kyberkriminality. 

Dnes 15. 5. 2018 v prostorách hotelu Vladimír v Ústí nad Labem byla Krajským ředitelstvím policie Ústeckého kraje, Oddělením tisku a prevence realizována konference s názvem „Fenomén doby – KYBERKRIMINALITA“. Záštitu nad konferencí převzal plk. Mgr. Jaromír Kníže, ředitel Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Úvodní slova zazněla z úst vedoucího odboru analytiky a kybernetické kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování mjr. Ing. Stanislava Klímy.

Hlavním cílem této konference bylo podívat se na kyberkriminalitu z širšího pohledu a poskytnout tak 120 účastníkům z řad pedagogů a policie představu o tomto fenoménu. Tematické okruhy, kterým se konference věnovala, naleznete v programu.

Přednášejícími byli kpt. Mgr. Lukáš Rössler z odboru analytiky a kybernetické kriminality KŘP ÚK, Martin Kožíšek z portálu Seznam.cz., odborník na kybernetickou kriminalitu a trestní právo pplk. doc. JUDr. Jan Kolouch, Ph. D., Dalibor Zdislav Chvátal z finančního serveru Měšec.cz a Kateřina Vokrouhlíková z CZ.NIC.

Ohlasy k této konferenci jsou velice pozitivní, a to jak z řad zúčastněných pedagogů, tak i policistů. V souvislosti s tímto fenoménem panovala shoda, že informací není nikdy dost a je potřeba vědět a znát, jak s nimi nakládat.

Projekt je finančně podpořen Evropskou unií Interreg VA/2014-2020, projekt EU číslo 100 253 277 - Zlepšení bezpečnosti v česko-saském příhraničí pomocí koordinované práce s veřejností.

Ústí nad Labem 15.5.2018
Oddělení tisku a prevence KŘP Ústeckého kraje

Fotogalerii naleznete zde:

vytisknout  e-mailem