Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jablko nepadlo daleko od stromu

DĚČÍNSKO - Roušku neměl otec ani syn a další zprávy. 

Jablko nepadlo daleko od stromu

     Děčínští policisté řešili před několika dny jen pár desítek minut po sobě hned dva případy nerespektování nařízení vlády, které všem občanům zakazuje pohybovat se v prostorách mimo bydliště bez ochranných pomůcek na obličeji. V ulici Myslbekova přistihli v dopoledních hodinách mladého muže, který neměl ochranné prostředky dýchacích cest, jako jsou respirátor, rouška, ústenka, šátek nebo šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének.

     O dvacet minut později uviděla stejná hlídka o dvě ulice dál dalšího člověka, který neměl na ústech a nosu nasazenou žádnou ochranou pomůcku. S údivem zjistili, že se jedná o otce muže, kterého před chvílí kontrolovali, v této rodině je tak zřejmě ignorování platných nařízení a nedodržování zákonů standardem. Jednání obou mužů policisté zaevidovali a oznámili k projednání ve správním řízení příslušnému orgánu.

Vandal propíchal pneumatiky

     Děčínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který poškodil cizí auto. Vandal propíchal tři pneumatiky dodávky zaparkované na ulici, škoda byla předběžně vyčíslena na více jak deset tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, pachateli hrozí v případě dopadení až roční vězení.

Zloděj odnesl nářadí

     Až osm let odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který se v době vládou vyhlášeného nouzového stavu vloupal v Rumburku do bývalého pivovaru. Z objektu si odnesl různé nářadí v celkové hodnotě osm tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže a pachateli i odcizených věcech pátrají.

3. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem