Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Honičku ukončila havárie do plotu

LOUNSKO – V cizím autě ujížděl policii, nezvládl řízení a pod vlivem havaroval. 

V pátek 23. února po třetí hodině ranní si obvodní policisté všimli červeného vozidla tovární značky Audi A4, jak projíždí okolo lounského Kauflandu. Strážci zákona se rozhodli vozidlo zastavit za účelem kontroly v rámci dohledu nad bezpečností silničního provozu. Jakmile se za červeným sedanem rozsvítily majáky s nápisem STOP POLICIE, řidič ihned sešlápl plyn a začal ujíždět. Zběsilou jízdu směřoval ke kruhovému objezdu u ulice Čeňka Zemana, kde ale nezvládl řízení a havaroval do plotu zahrady domu.

 Policisté řidiči nedali šanci na útěk a ihned měli nad situací kontrolu.1.png Důvodů k pokusu o ujetí měl hned několik. Během úkonů na místě totiž hlídka pojala podezření, že by řidič červené A4 mohl být pod vlivem alkoholu, proto muže vyzvali k podrobení se odbornému měření na přítomnost alkoholu v dechu. S tímto mladík souhlasil a výsledkem měření byla hodnota přesahující 1,6 promile. Strážci zákona provedli u řidiče také orientační test na přítomnost drog, který vzešel s pozitivním výsledkem pro amfetamin nebo metamfetamin. Z těchto důvodu byl dotyčný vyzván k podrobení se odběru krve, s čímž souhlasil. Míru ovlivnění muže návykovými látkami musí teprve stanovit rozbor odebraného biologického materiálu. Dále bylo policisty zjištěno, že 18letý mladík z Lounska nemá řidičské oprávnění a vozidlo není ani jeho. Neoprávněně se ho měl zmocnit bez vědomí majitele a vyrazit na projížďku ulicemi Loun.

 Z těchto důvodů dotyčný čelí podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pakliže jej soud uzná vinným, hrozí mu odnětí svobody až na tři léta.

29. února 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem