Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Holdovali alkoholu

LOUNY – Řidiči, kteří usedli za volant pod vlivem. 

V uplynulých dnech se policisté opět setkávali s řidiči, kteří si před jízdou zřejmě nedokázali odpustit skleničku alkoholu.

Lounští policisté zastavili v brzkých ranních hodinách vozidlo tovární značky Škoda a následně u 23letého řidiče odhalili jeho stav, který vylučuje, aby usedl za volant. Hodnota ovlivnění alkoholem se u muže vyšplhala až na 1,75 promile. Ve střízlivém stavu pak policistům své jednání vysvětlil. Údajně při popíjení s přáteli dostal hlad a došel si pro jídlo, pak chtěl auto jen přeparkovat.
V jinou dobu zastavili policisté 68letého řidiče, který jim takzvaně nadýchal 1,19 promile alkoholu. Také u 41letého kontrolovaného řidiče se ukázalo, že jeho stav je v rozporu se zákonem. V tomto případě se ukázala na přístroji hodnota 1,12 promile.
Také žatečtí policisté se museli potýkat s řidičem, který se projížděl ulicemi s alkoholem kolujícím v jeho těle. Při kontrole 38letému muži naměřili 1,95 promile alkoholu v dechu.
Zřejmě si tito neukáznění řidiči neuvědomili, že při svém jednání mohli ohrozit nejen sebe, ale také život nebo zdraví ostatních účastníků silničního provozu. Policisté už jim sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za své jednání se budou zpovídat před soudem, který je může potrestat odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
29. listopadu 2018




 

vytisknout  e-mailem