Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Falešný bankéř

LITOMĚŘICKO – Peníze skončily v rukou podvodníka… 

Mladá žena z Roudnicka byla oslovena neznámým pachatelem, který se vydával za pracovníka banky a dále falešným policistou s tím, že byly zneužity její osobní údaje. Pod touto smyšlenou legendou jí dále uvedli do tísně, že může dojít k napadení jejího bankovního účtu a k neoprávněnému zřízení bankovního úvěru na její jméno a přiměli ji k rychlému zřízení bankovního úvěru. Poškozenou dále instruovali k převedení peněz na bezpečné místo formou výběru peněz a jejich následného vložení do bitcoinmatu na různé jimi určené účty. Bezprostředně poté poškozená žena pojala podezření, že se jedná o podvod a věc oznámila na Policii ČR. Byla jí způsobena majetková újma ve výši 600 tisíc korun.
Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Falešný bankéř
 

V celém Ústeckém kraji policisté denně evidují případy výše uvedeného podvodného jednání. I přes opakované informování veřejnosti se bohužel počet těchto případů zatím nedaří snižovat.
 

Apelujeme proto na občany!
 

Nereagujte na telefonní hovory, SMS zprávy, e-maily, kde se vás někdo pokouší vmanipulovat do situace, že jsou vaše finanční prostředky v ohrožení a vy musíte učinit další kroky pro jejich záchranu.

Kdyby byly vaše peníze v ohrožení, tak banka sama zareaguje a udělá další opatření. V případě pochybností vždy neprodleně kontaktujte telefonicky či osobně svou banku.

Pokud Vás shora naznačeným způsobem již někdo oslovil, neváhejte se rovněž obrátit na tísňovou linku Policie České republiky na čísle 158 a celou záležitost oznamte.

8. září 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

Falešný bankéřFalešný bankéř

vytisknout  e-mailem