Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvě objasněné krádeže

TEPLICKO - Ukradl nářadí i naftu; Vztek si vybil na dveřích policejní služebny... 

Dvě objasněné krádeže

     Z přečinů krádeže a poškození cizí věci byl obviněn 28letý muž, který je podezřelý, že koncem ledna vnikl v Bílině na oplocený pozemek. Tam se následně vloupal do dílny, odkud odcizil různé elektrické ruční nářadí v celkové hodnotě přes 22 tisíc korun.

     Dále je podezřelý, že se začátkem března v Chotějovicích vloupal do kabiny kolejového bagru, kde odcizil řídící jednotku pracovního stroje a palubní kameru. Z palivové nádrže pak odčerpal asi sto litrů motorové nafty, navíc se ještě vloupal do opodál stojícího plechového kontejneru. Krádeží způsobil škodu přes sto dvacet tisíc korun, asi sedmdesát tisíc vznikla škoda na poškození elektroniky interiéru. Muž je trestně stíhán na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Vztek si vybil na dveřích policejní služebny

     Na problémy si zadělal 35letý muž, který včera v noci poškodil policejní majetek. V restauraci se posilnil alkoholem a pak zamířil ke služebně v Krupce, kde rozkopal skleněnou výplň dveří a navíc je měl ještě pomočit. Z místa činu pak odešel, chvíli nato ho zajistili krupští policisté, kteří mu při dechové zkoušce naměřili přes 0,7 promile alkoholu v dechu. Zatím je případ veden jako přestupek, vše ale nasvědčuje tomu, že škoda na dveřích bude vyšší než pět tisíc korun, takže by muži, který u výslechu uvedl, že nenávidí policii a armádu, mohlo za poškození cizí věci hrozit až dvouleté vězení.

V dechu měl skoro tři promile

     Skoro tři promile alkoholu v dechu měl 46letý řidič, kterého včera dopoledne zastavili dubští strážníci. Muž byl zadržen a eskortován do policejní cely, je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který by mohl jít až na rok do vězení.

5. června 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem