Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogu spolu vařili v bytě

MOST - Policie dvojici již obvinila, Dnes časně ráno hořel komerční objekt v Litvínově 

Drogu ve svém bydlišti v Litvínově měli vyrábět obyvatelé jednoho bytu. Muž ve věku 26 let a jeho 37letá spolupachatelka čelí obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle výsledků šetření kriminalistů v bytě dvojice vyráběla pervitin. Na místě byly totiž zajištěny různé chemikálie a látky, které k výrobě drogy sloužily. Kriminalisté věci zaslali k znaleckému zkoumání. Dvojice prý pervitin vyráběla jen pro vlastní potřebu. Když k nim policie přišla, tak muž některé předměty vyhodil z okna bytu. I ty kriminalisté odvezli k expertize. Vařičům teď hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
V base drogu vyměnil za cigarety
I další muž byl obviněn mosteckou policií za přečin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obviněný muž měl ve výkonu trestu odnětí svobody poskytnout jiné osobě psychotropní látku pervitin a to výměnou za cigarety. Jak obviněný k droze přišel, policii nesdělil.  
 
Vykrádali auta
Mostecká policie v těchto dnech vyšetřuje dva muže pro krádeže věcí z motorových vozidel. Mostečan ve věku 24 let se dle kriminalistů vloupal na sídlišti Výslunní v Mostě do osobního vozu tovární značky Škoda Octavia. Do vozu vnikl za použití násilí, když rozbil okno. Uvnitř pak odcizil autorádio typ Pioneer. Policie muže obvinila z přečinu krádeže. Ten kradl i přesto, že byl letos na jaře soudem odsouzen pro majetkový delikt. Obviněný svým jednáním způsobil škodu ve výši sedmi tisíc korun. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.
Stejný trest může očekávat i další Mostečan ve věku 23 let. Ten pro změnu kradl v noční době v centru města Mostu. Vyhlédl si vůz značky Dacia a to proto, že si uvnitř všiml zabudovaného autorádia. Bez násilí do automobilu vnikl a pomocí kapesního nožíku vymontoval autorádio Sencor. Po krádeži šel domů, vyspal se a ráno se vydal lup zpeněžit. Údajně autorádio prodal na ulici neznámému muži. Mostecká policie lapkovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pachatel způsobil poškozenému majiteli auta škodu ve výši 13 000 korun. I on nekradl poprvé, v minulosti byl za krádež odsouzen.
 
Natankoval a ujel
Lacino si pořídil pohonné hmoty řidič osobního vozidla tovární značky Škoda. Ten přijel včera v poledne k jedné benzinové čerpací stanici na Litvínovsku. Do nádrže a přivezených nádob si neznámý muž načerpal pohonné hmoty za více jak pět tisíc korun. K placení se však neměl. Místo aby zamířil k obsluze útratu zaplatit, nasedl do vozidla a z místa ujel. Případem krádeže se nyní zabývají litvínovští policisté, kteří po povedeném lapkovi pátrají.  
 
Lapka kradl v komorách
Do dvou bytových komor nakoukl neznámý zloděj. Zřejmě hledal, co by ukradl. Lapka přišel tento týden na sídlišti Na Výslunní do panelového domu. Poté vnikl do zamčené komory, kde se mu nic nehodilo. V sousedním domě se vloupal do další komory a odnesl z ní různé věci v celkové hodnotě 17 tisíc korun. Případy se nyní zabývá mostecká policie.
 
Zloději i v létě chodějí
Nezvaného hosta zaznamenal jeden majitel bytu v centru města Mostu. Ten je právě na dovolené a lapka do jeho bytu vnikl v době jeho nepřítomnosti. Byt si nejprve řádně prohlédl a poté z něj odcizil výrobky spotřební elektroniky, hodiny i hodinky, zlaté šperky a různé starožitnosti. Lapka nahlédl v pokoji i do baru a nepohrdl uloženým alkoholem. Odnesl celkem osm lahví různého alkoholu. Zřejmě mu chutná whisky i rum. Nakonec z chodby vzal i nářadí. Poškozený majitel tak přišel o věci v celkové hodnotě ve výši 150 tisíc korun.
Lapku o prázdninách zaznamenal i obyvatel rodinného domu v jedné obci na Mostecku. Když přišel v podvečer domů, zjistil, že u něj byl zloděj. Ten včera v odpoledních hodinách přelezl u domu nejprve oplocení. Na dvoře pak našel poklop do kotelny, kterým vlezl dovnitř domu. V pokojích pak odcizil výrobky spotřební elektroniky, fotoaparát a další věci. Z domu odešel s lupem v hodnotě patnácti tisíc korun. Po pachateli nyní pátrá obrnická policie spolu s kriminalisty.
 
Auto není trezor
Jen půl hodina stačila neznámému pobertovi, aby vykradl osobní automobil. Vůz tento týden zaparkoval jeho řidič v ulici SNP v Mostě a poté zašel do domu. Když se po třiceti minutách vrátil, zjistil, že vozidlo navštívil zloděj. Ten z vozidla ukradl osobní doklady, peněženku s hotovostí a mobilní telefon. Věci našel v přední části vozidla volně položené. Poškozenému motoristovi vznikla škoda ve výši 11 tisíc korun. Případ přečinu krádeže vyšetřují policisté mosteckého obvodního oddělení.
 
Lapka okradl muže
Šikovně si počínal zatím neznámý lapka. Ten včera krátce po 08. hodině okradl v centru města Litvínov jednoho muže z Prahy. Poškozený muž šel po náměstí a navštívil několik obchodů. Na rameni měl zavěšenou kabelu. Když chtěl v jednom obchodě zaplatit za zboží, zjistil, že nemá v kabele svoji peněženku. S peněženkou mu zmizely i osobní doklady, peníze a platební karty. Kde hbité prsty zloděje zaúřadovaly, poškozený přesně neví. Případ nyní vyšetřuje litvínovská policie.
 
Krkavčí otec neplatí
Na svoji povinnost zřejmě zapomněl 33letý muž z Mostu. Ten již od loňského roku neplní svoji vyživovací povinnost, která mu byla uložena okresním soudem. Muž od roku 2009 nepřispíval pravidelně stanovenou finanční částku na svého nezletilého syna a na výživném nyní dluží částku ve výši osmnácti tisíc korun. Policie ho teď obvinila z přečinu zanedbání povinné výživy.
 
V centru Litvínova hořela střecha
Dnes v časně ranních hodinách došlo k zahoření objektu bývalého kina Oko v Litvínově. Budova je neobydlená, je v ní restaurace a v horní části se nachází kanceláře. Požárem nedošlo k ohrožení zdraví a života osob. Oheň v půdních prostorách lokalizoval litvínovský hasičský záchranný sbor. Předběžným ohledáním budovy zatím nebylo zjištěno úmyslné založení ohně. Poškozený majitel v současné době dosud nevyčíslil přesně vzniklou škodu. Příčina požáru bude předmětem šetření policie a hasičů. V tuto dobu na místě probíhá ohledání místa požáru.  
 
V Mostě 14. července 2010

vytisknout  e-mailem