Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogu sklidili kriminalisté

MOST - za pěstování marihuany obvinění; Zlodějku honily prodavačky; Vzal autorádio i hasicí přístroj ... 

Z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů obvinila mostecká policie v těchto dnech tři osoby.
Muž ve věku 29 let z Litoměřicka měl podle kriminalistů poskytovat v Mostě drogu pervitin v několika případech. Hrozí mu za to odnětí svobody na jeden rok až pět let. Mírnější trest, až dva roky, může v případě uznání viny očekávat 19 letý mladík z Mostu. Ten v jednom mosteckém bytě pěstoval marihuanu. Semínka si údajně koupil v Holandsku. Rostlinu ale již nesklidil. To za něj učinili kriminalisté. Droga tak skončila na policii a poté v laboratoři oddělení kriminalistické techniky. Tam bylo zjištěno expertizou, že sušený materiál obsahuje THC látku.
Třetí obviněný, 25 letý Mostečan, měl za finační úhradu poskytovat osobě z řad toxikomanů stimulační látku pervitin a to nejméně v deseti případech. Policie všechny tři obviněné stíhá na svobodě.

Lup za pět tisíc znehodnotila
Z trestného činu krádeže obvinila mostecká policie 32 letou ženu z jedné obce na Mostecku. Ta v prodejně sportovních potřeb v nákupním středisku Central v Mostě měla odcizit různé zboží v hodnotě za více jak pět tisíc korun. Přitom zboží poškodila. Při krádeži byla přistižena a dala se na útěk. Ještě v objektu byla zadržena prodavačkami prodejny. Obviněná je stíhána na svobodě.

Hodil se mu i hasicí přístroj
Krádeže autorádia se měl dle šetření mostecké Policie ČR dopustit 23 letý muž z jedné obce na Mostecku. Dle kriminalistů měl muž v ulici 1. máje v Mostě již v prosinci loňského roku vniknout násilím do zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Seat. Uvnitř z palubní desky odcizil autorádio a k tomu si přibral ještě hasicí přístroj, vše v hodnotě 4 500 korun. Kradl i přesto, že byl za obdobné jednání již soudem potrestán. Policisté ho obvinili z trestného činu krádeže vloupáním a stíhají ho na svobodě. Odcizené věci nebyly zajištěny.

Počítačových her si neužil
Při krádeži přistihli tento týden v nákupním centru Tesco pracovníci ostrahy zloděje. Ten měl z regálu odcizit několik počítačových her, které si sice vložil do nákupního košíku, ale u pokladny pak s nimi prošel, aniž by za ně zaplatil. Lup v hodnotě 1 800 korun musel vrátit, neboť byl na místě zadržen a poté předán mosteckým policistům. Ti ho převezli na oddělení a tam mu sdělili podezření z trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Mostečan ve věku 53 let se krádeže dopustil i přesto, že byl již za majetkový delikt odsouzen.

.

vytisknout  e-mailem