Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drogový dealer zadržen

LOUNSKO – Prodával drogy;  Přisvojil si cizí věc. 

Prodával drogy

Policistům se podařilo dopadnout 33letého muže z Lounska, který je podezřelý z trestného činu nedovolená výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Kriminalisté měli případ rozpracovaný několik týdnů. Poznatky k možné distribuci drog touto osobou získali vlastním šetřením v prostředí uživatelů drog a následně prováděli k případu další operativní činnost. Na základě jeho výsledků se rozhodli provést realizaci spojenou se zadržením podezřelého a provedením domovní prohlídky.

Policisté obvinili muže ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Viní ho, že měl prodávat přesně nezjištěné množství pervitinu a marihuany. Pokud soud prokáže vinu obviněnému, mohl by dotyčný strávit za mřížemi až pět let.

 Přisvojil si cizí věc

Lounští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 75letému muži z Mostu z trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Dotyčný muž v minulém měsíci nalezl ztracenou peněženku na parkovišti před obchodním domem v Lounech, ve které byla finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. I když zákon hovoří jinak, tak si muž peněženku ponechal. Za popsané jednání může soud podezřelého v případě prokázání viny poslat za mříže až na dvě léta.

V této souvislosti policisté upozorňují občany, že zatajení nálezu je trestné. V případě ztrát a nálezů věcí se často setkáváme s nevědomostí. Někteří občané se mylně domnívají, že nalezenou věc si mohou beztrestně ponechat. Tímto jednáním se však mohou dostat do křížku se zákonem. V případě že hodnota nalezené věci činí nejméně 10 tisíc korun, mohou se ponecháním takového předmětu dopustit trestného činu zatajení věci. A to i tehdy, že s nálezem nijak nedisponují, avšak nevydají ho oprávněné osobě nebo neodevzdají např. do ztrát a nálezů.

19. září 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem