Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dostal chuť na hovězí

TEPLICKO - Na mase si nepochutnal; Neplatí alimenty a další zprávy. 

Dostal chuť na hovězí

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 50letý muž, který včera po poledni kradl v teplickém supermarketu. Do tašky si schoval alobal a dvě balení falešné hovězí svíčkové, a aniž by za věci v hodnotě téměř 700 korun zaplatil, prošel pokladní zónou. Recidivista, který už stál v minulosti 15krát před českými soudy a třikrát si vyslechl rozsudek v cizině, si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, za který by mohl strávit až tři roky ve vězení.

 

Neplatí alimenty

     Desítky tisíc korun dluží na výživném 54letý muž z Teplicka. Dlouhodobě neplatí alimenty na své tři nezletilé děti, dlužná částka už přesáhla padesát tisíc korun. Včera byl obviněn z přečinu zanedbání povinné výživy, za který by mohl v krajním případě strávit až rok za mřížemi.

 

Neodváděl povinné platby

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 50letému jednateli obchodní společnosti, který delší dobu okrádal stát.  Ve zdaňovacím období roku 2015 neodvedl daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků, několik let po sobě pak neodvedl v náležité výši a v zákonných lhůtách pojistné na sociální a zdravotní zabezpečení zaměstnanců. Celková škoda, která jeho jednáním vznikla, přesáhla částku tři sta tisíc korun, muž byl obviněn z přečinu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby

 

Loupež si vymyslela

     V polovině října se na policii obrátila 28letá žena s oznámením, že stopovala u silnice mezi Teplicemi a Prahou, kde jí zastavil neznámý muž, který jí nabídl svezení. Místo toho ji měl zavézt do lesa nad Bořislaví, kde jí násilím odcizil kabelku s mobilem a penězi a poté ženu vyhodil z auta. Na základě přijatého oznámení policisté zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin loupeže a začali po pachateli intenzivně pátrat. Po několikatýdenním vyšetřování začaly získané důkazy nasvědčovat tomu, že vše nebylo tak, jak oznamovatelka vypověděla, ona však na své verzi stále trvala. Až při třetím výslechu se pod tíhou důkazů přiznala, že si přepadení vymyslela a mobil prodala, protože potřebovala peníze a oznámením o loupeži chtěla získat „alibi“ pro svého přítele. Vzhledem k tomu, že ke spáchání trestného činu nedošlo, kriminalisté, kteří zbytečně plýtvali silami i časem na zbytečné vyšetřování, případ odložili.

 

 

23. 12. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem